Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2478.7
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61561.8$

BARAJA HÜCUUUM!

09 Aralık 2014, Salı 00:00

Gündeme yeni bir konu oturdu "Seçim Barajı". Evet şu anda seçimlerde geçerli olan %10 luk seçim barajı. Yani bir parti seçimlerde meclise girebilmek için kullanılan oyların yüzde onunu almak zorunda.

Hiç kimse şunu söylemiyor. Acaba yüzde onluk bu baraj neden kondu? Bir ihtiyaçtan doğduğu kesin...

Ne çabuk unuttunuz bu ülke ne çekmişse " Koalisyon "dönemindeki yönetimlerden  çekmiştir. Hükümet kurmak için birkaç büyük parti ile küsüratlı küçük partilerin kapalı kapılar ardında nasıl pazarlık yaptığını bilmez misiniz? Bakanlık dağılımlarının nasıl pazarlık konusu yapıldığını, şu bakanlık bize verilmezse hükümetin ortağı olmayız açıklarını unuttunuz mu? Yüzde onluk baraj Türkiye'de bir istikrar getirdi. AKP iktidarından önce yüzde onluk baraja rağmen tek partili bir iktidar oluşmadı. Yine koalisyonlarla (DSP - MHP - ANAP) karşılaştık.

Peki bu baraj meselesi şimdilerde niye gündeme geldi. Aslında yeni hedef belli. Tek başına iktidar olan AKP nin alacağı edilme isteğidir.

Konuya Anayasa Mahkemesinin karışması, eskinin ihtiraslı şimdinin küsüratlı partilerinin isteği, siyasi bir çalkantının habercisi gibi geliyor. Bu ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim KILIÇ medya önünde Hükümetle - Yargıtay arasında gerilim olduğunu söyleyebiliyor. Yine Sayın KILIÇ baraj baraj meselesinin kısa sürede Anayasa Mahkemesinin gündemine, gelebileceğini işaret ediyor. İşaret ediyor etmesinede sanki AYM nin kararının " Barajın kalkması" yönünde bir intiba bırakıyor. Nitekim bizim gazetecilerimiz bunu gündemlerine kaşıyıp, barajın kalkacağı görüşünü bildiriyorlar.

Bu baraj meselesi ülkemin " SİYASİ SAKIZI " haline geliyor. Daha doğrusu getiriliyor, ben dahil bu sakızı çiğniyoruz, çiğneyeceğiz. Ama "Takma Dişli" olanlar bu sakızdan uzak durmalı. Türkiye'de ki siyasetin şekillenmesine hiç bir kurum ve kuruluş müdahale etmemelidir. Hatta bu en üst hukuk kurulu bile olsa...

HDP Eşbaşkanı Selahattin DEMİRTAŞ artık seçimlerde baraj sorunumuz yok, yüzde onu rahatlıkla aşarız diyor. Bu açıklamalar AYM Başkanı Sayın KILIÇ'ın açıklamalarından önce yapılıyor. Gülüyorum... Eğer HDP yürekli ise Doğu ve Güneydoğuda daha önce yaptığı " bağımsız Aday" sevdasından vazgeçer, parti olarak seçimlere girer ve silahlı tehdit dışı, özgür bir seçim yapılırsa acaba yüzde onu geçebilir mi? Bana göre asla barajı geçemez. Daha sonra AYN Başkanı Haşim KILIÇ'ın baraj açıklaması gündeme gelince Selahattin DEMİRTAŞ'ın sanki önceden bu baraj meselesinden haberdar olduğu ve yüzde onluk baraj kabadayılığını bu yüzden yaptığını düşündürdü...

AYM ne bu konu ile ilgili DSP Ve SP müracatları belli oldu. Birileri yine düğmeye bastı gibime geldi...

Kimin bastığı " parmak izinden" bile anlaşılmayacağı Kaoslu bir duruma doğru gidiyoruz...

Abdullah GÜL Cumhurbaşkanı olurken 367 dayatması ile TBMM iradesine nasıl ket vurulduğunu gördük. Konuya Anayasa Mahkemesinin nasıl dahil olduğunu, zamanın CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL'ın AYM nin 367 lehinde oy vermezse "Ülkede Kaos" çıkar tehditlerini AYM nün nasıl sineye çektiğini gördük. AYM bir anda kendini siyasetin içinde bulda...

Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayız bekleyip görelim. AYM yine siyasete şekil mi verecek?

Cumhurbaşkanını Meclisin değil, Halkın seçmesi 367 dayatmasının ürünüdür.

Biliyorsunuz AKP iktidarını devirmek için " Cumhuriyet" mitingleri başladı... Parti bayrakları değil

Türk Bayrakları ile yürüdüler...

Anladılar ki yürüyenler parti bayrakları bir halt etmiyor " Al Bayrağa " sarıldılar. Muhalif siyasiler ve yürüyenler " Ordu Göreve" diye DARBE çağrısı yaptılar. Meğer ordu " Kağıttan Gemi" olmuş dediler olmadı. GEZİ olaylarını başlattılar. "ODUN" dan medet umdular...

Sonra "PARALEL YAPI" devreye girdi. 17 ve 25 Aralık'ta karşılaştıklarımız.Hiçbiri AKP yi deviremedi. Çakma adaylarla Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiler. O'da olmadı.

Şimdi konu Seçim Barajı. Baraja Hücuuum... Acaba bir şey çıkar mı? Çıkmaz Beyler Çıkmaz...

Küçük küsüratlı partiler Büyük partiler içinde yer almaya bakın. Orada da temsil edilirsiniz. Bu şekilde "etnik dini, mezhepçi" kimliğinizle büyük partiler içinde de temsil edilirsiniz. Bir Kısmınız zaten böyle temsil ediliyor.

CHP yüzde onluk baraja karşı olduğunu söylüyor. Aslında CHP 2015 Genel Seçimlerinde başına geleceği biliyor. Oy oranı ve yüzde olarak küçüleceğini, bölüneceğini bilen CHP  Baraj mazeretine sığınmak için şimdiden kılıf hazırlıyor.

Bir dönem MHP yi yüzde onluk baraja takan Sayın BAHÇELİ'nin tavrını da merak ediyorum...

Beyler! 2015 seçimlerine partiler bu yüzde onluk baraj sistemiyle girmelidir. Maç oynanmaya yakında kural değişmez. Birileri AKP iktidarını bahane edip, ülkemin istikrarı ile oynamaya kalkmasın... Yibe üç - beş milletvekilli partilerin pazarlığını görmeyelim. 2015 seçimlerinden hemen sonra, bu baraj meselesi ki yüzde on yükseltir gündeme getirilip çözülmelidir .

Esenkalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.