Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9760.03
  • BTC
    64072.63$

ANNE BABALAR! ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKALIM !!!

30 Aralık 2014, Salı 00:00

CHP Konya Gençlik Kollarının, Menemen olaylarının yıldönümünde, Şehit Kubilay’ı anma etkinliği sırasında, adına ister genç, ister çocuk deyin 16 yaşında bir öğrencimizin Cumhurbaşkanımıza hakaret etmesiyle tutuklanması ülke gündemine oturdu.

Tutuklanan genç 16 yaşında. Tutuklanmasının çok istisnai bir durum olduğunu düşünüyorum.  Türkiye’deki adalet sistemine aklım ermiyor. Ne kadar ağır suçların tutuksuz yargılandığı ülkemde, böyle bir hakaret suçundan tutuklanmasını hayretle karşıladım.

Bu ülkede bir şeyin altını çizelim. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok.  Ceza hukuku adeta hakareti ti ye alıp hareketlere sebebiyet veriyor. Değerlerimize Hakaret büyük suç kabul edilmeli. Ama unutulmasın sıradan bir insanın bile bir değeri var. Bu yüzden kimse kimseye hakaret küfür etmemeli ederse de bedelini ağır ödemeli. Eğer devlet yeterli cezayı vermezse kişiler kendi adaletlerini kendi yaratıp, cezaları da kendileri kesiyorlar. 16 yaşındaki M.E.A nın eline metni kim yazıp tutuşturdu! Yüreği varsa ortaya çıkmalı. Bu çocuk bu metni okurken CHP’nin il ve ilçe Başkanları orada. Yahu siz Şehit Kubilay’ı anıyorsunuz peki bu Cumhurbaşkanına hakaret neyin nesi?

 25 Aralık Perşembe 2014 akşamı televizyonda Ulusal Kanal’a bakıyorum. Gülgün Feyman Hanım Efendi sunuculuk yapıyor. Birkaç genci stüdyoya çağırmışlar. Kendi görüşleri doğrultusunda bağlantılar yapıyorlar. Stüdyo da olayı körükleyen bir tip var. 16 yaşındaki hakaret yapan çocuğu KAHRAMAN olarak lanse ediyorlar. M.E.A nın annesi N.A ya bağlanıyorlar. Kadını Kahraman bir evladı olduğu için yere göre sığdıramıyorlar. Kadında dolduruşa geliyor. Ulusal Kanal yaşı itibarıyla çok kötü bir örneği çok güzel bir örnekmiş gibi takdim ediyor. Bütün çocukları M.E.A gibi davranmaya çağırıyor.

Bir çocuk üzerinden, bu kadar siyaset, hakaret uygulaması insanlığa yakışmaz diyor. CHP’yi kınıyorum. PKK taktiği güdüp çocukları öne sürmek Atatürk’ün partisine yakışmıyor. Yüreği olan yöneticiler bu metni kendileri okurlar.

Bundan bir süre önce Diyarbakır’da gece saat 03.00 da, gösteriler var. Göstericiler PKK yanlısı. Yüzleri maskeli bir kısmının elinde silah var. Polisle çatışıyorlar. 16 yaşında gece 03.00 da yüzü maskeli bir çocukta elinde silah polisle çatışıyor. Herhalde kendini Kovboy filminin Kahramanı zannediyor. Polis kamerasından, polise ateş ederken bu çocuğun son görüntülerini izledik. Çocuk vurularak öldürüldü... Ertesi gün çocuğun babası açıklama yapıyor. Daha doğrusu HDP onu açıklamaya zorluyor. Acılı baba çocuğunu devlet bilerek öldürdü diyor. Sevgili baba acın büyük ama 16 yaşındaki senin çocuğun gece 03.00 da elinde silah yüzünde maske, polise ateş ediyor. Sen hiç evladını sormaz mısın? Gece o saatte evinde uykuda olması gereken çocuğun oralarda ne işi var?. Polis kendisine ateş eden çocuğun yaşını nereden bilecek?

HDP’li Selahattin DEMİRTAŞ açıklama yapıyor. Diyarbakır çocuğun öldürüldüğünü katliam olarak niteliyor. Polisin kamera görüntülerine inanmayıp montaj demeye getiriyor. Sayın DEMİRTAŞ önce kendi davetiyle sokağa döktüğü insanların YASİN BÖRÜ’yü nasıl vahşice öldürdüklerinin bilmiyor mu?

CHP, HDP siyaset yaparken, ellerinizi daha reşit yaşına gelmemiş çocuklarımızın üzerine çekin! Sizinde çocuklarınız var. Onlara ne kadar sevgi ve şefkat gösteriyorsanız tüm çocuklarımıza da aynı şefkati gösterip öğüt vermelisiniz...

TRT de yayınlanan YEDİ GÜZEL ADAM diye bir dizi TRT nin yayın saati yanlışı ile güme gitti. 12 Eylül 1980 öncesi MARAŞ‘ta ki Siyasi ortamdan bahsediyor. Alevi-Sünni çekişmesi varmış gibi göstermeye çalışan ihanet örgütlerinin gösteriyor.  Maraş Lise’sindeki karşıt görüşlü öğrencilerin kavgalarını, Polisin dernekleşip bölünmesi, Sağ, sol demeden liseli gençlerin gördüğü işkenceleri gösteriyor.

Bu muhteşem dizi, TRT’nin geç saat uygulamasıyla adeta bilerek topluma izletilmedi hissiyatını uyandırdı bende. TRT’ye telefon edip üzüntülerimi bildirdim. Cuma akşamı 22.55 de gösteriliyor gençlerin bu diziyi izlemelerini çok isterdim. Konya’nın adını kötü bir şekilde duyuran bu olayı ve bunun tertipçilerini kınıyorum. İşin içinde yine CHP var. CHP’li idareciler hemen Konya’ya koştular Sezgin TANRIKULU yine başrollerde. Hani Kobani olaylarında (6-7 Ekim) herkesi HDP gibi sokağa çağıran CHP’li yönetici İlhan CİHANER’de yanında. Siyaset öyle kirlenmiş ki. Siyasi partiler bile demokrasi dışından medet umar hale gelmişler... CHP’liler çocuğu kahraman ilan ettiler. Zira onlara göre AK Partiye kim düşmansa kahramandır. M.E.A. hapisten çıkınca bu söylemleri ile acaba okulunda rahat okuyacak mı? Karşıt görüşlü örgenciler bu çocuğu rahatsız ederse ne olacak?

Orta yaşın üstünde vekil olup Meclise girenlerin, birbirine hakaret küfür ve kavgalarını gördükten sonra,  bu çocuğu lise deki durumu beni bir insan olarak kaygılandırır.

Bu arada eski Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımıza da bir sitemde bulunmadan geçemeyeceğim.

Seçme yaşını 18’e indirdiğinize karşı çıktım. Seçilme yaşını da 18 ‘e indirme çabalarınıza da karşıyım.  Henüz neyin ne olduğunu bilmeyen çocukları siyasete soyunması işte böyle olaylar yaratır. Seçilme yaşı 18 olsa idi bu çocuk mensubu olduğu siyasi partiden kesin Milletvekili olurdu. Zira Recep Tayyip Düşmanlığı Oktay EKŞİ’yi bile Milletvekili yaptı. Bu çocuğu masa olarak kullananlar, eline kâğıdı eline kâğıdı tutuşturanlardan hesap sorulmalıdır. Bu çocuğu tutuklayanlar da kararlarını gözden geçirmelidir. Gelelim yazının başlığına. Anne babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Arkadaş çevresine dikkat edin. Sadece bu konuyla ilgili değil UYUŞTURUCU belasına karşı da duyarlı olan Evlat hepimizindir. Bu işler gülmeye kınamaya gelmez...

Toplum olarak da çocuklarımıza ve gençlerimizi kadın çoluk çocuğu öne çıkarıp seslendirmeyelim. 16 yaşındaki bir çocuktan medet uman CHP, Paralel yapıdan medet uman bir CHP yazıklar olsu size. 16 yaşındaki çocuğun eline metni yazıp veren ortaya çıkmalıdır. Savcılık bunu soruşturmalıdır. O yazıyı yazan yiğitse birazda popusuna güveniyorsa ortaya çıkmalı veya çıkarılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki eski Ak Parti milletvekili Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklu yargılanıyor.

Bu yaştaki çocukları Siyasi emellerine alet edip eline metin yazıp veren okutanlar bu çocukların geleceğiyle oynadıklarının farkında değiller herhalde.

Bu arada M.E.A nın ailesine de bir çift sözüm var. Oğlunuz kahraman falan değil. Oğlunuzu sevseniz de sevmeseniz de bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret etmiştir. Sizler malum çevreler gaza getiriyorlar. Sizde iyi dolduruşa geldiniz. Davulla zurnalar ne oluyor Allah aşkına. Kendinize gelin evladınıza sahip çıkın. Bugün destek verenler yarın yanınızda olmayabilir. Çünkü onlar her tarafı oynayan cinsindendirler.

Yarın çok geç olabilir.

Esen kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.