Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

AK PARTİNİN SONU BELEDİYELERDEN Mİ OLACAK? -2-

21 Nisan 2015, Salı 00:00

Geçen haftaki yazımda Konya Büyükşehir Belediyemizi Eleştirmiştim.

O kadar çok aksayan husus vardı ki, merkez ilçe belediyelerimize sıra gelmedi. Ve demiştim ki Ak partinin yükselişi Belediyelerle olmuştu, sonu da herhalde belediyelerle olacak diye...

Bugün de Selçuklu, Karatay ve Meram ilçe belediyelerimizden bahsedeceğim, daha doğrusu eleştireceğim. İçinde yaşadığım belediye Selçuklu Belediyesi... Hani reklam olarak Selçuklu da yaşamak şans falan belediye... Belediyelerin reklam yapmaları, herhalde Büyükşehir belediyemizden bulaşmış olmalı.

PİRE KADAR HİZMET, DEVE KADAR REKLAM zihniyeti Selçuklu Belediyemizde de çok yer etmiş. Belediyelerin reklam yapmaya ihtiyaçları olmamalı. Zira yaptıkları hizmet halk tarafından görülür. Halkın hizmeti görmesi bu hizmetlerden faydalanması en büyük reklamdır.

Ama maalesef belediyelerimiz Konyalıları KÖR zannedip sürekli reklam panolarını kullanıp reklam yapıyor...

Yeri geldiğinde bilmem kaç ilden büyük ilçe diye övgüyle bahsedilen SELÇUKLU hizmet konusunda o kadar şanslı değil...

Bu kadar büyük ilçeye geçtiğimiz kurban bayramında bir tek hayvan satış yeri açıp Selçuklu da yaşayan Konyalıları perişan eden zihniyet Selçuklu belediyesinin ta kendisidir. Selçuklu'nun en ücra köşesine alt yapısını tam kurmadan bir tek kurban satış yeri açmak ancak Selçuklu Belediyesine yakışır. Selçukluda yaşayan insanların bu sıkıntısını bırakın görmeyi hissedememek en büyük ayıptır. Aslında fırsat olsa da Selçuklular bu konuda bir kara reklam yapsalar...

Emlak vergisi, v.b. vergileri toplamak için onca gişe açan Selçuklu Belediyesi, Kurban satışı için göstermelik bir yer açması Selçuklu halkına yaptığı en büyük eziyettir.

Kelebekler vadisi diye yine reklam kokan uçuk projeyi de uygulamaya koyan yine Selçuklu Belediyesidir. Hangi akla hizmetse, kim bu projeyi önerdiyse bilemem.  Yalnız bildiğim Kelebeklerin ne kadar yaşadığıdır. Bu projeyi değiştirip Konya Güvercinlere Projesine çevirseler daha iyi olur herhalde…

Konya Belediyeleri kendi işleri dışında her işi yapıyorlar hele BİNA yapmayı çok seviyorlar. Bina yapmak o kadar meziyet değil, Kalıpçı Mehmet Ağa bile bina yapıyor.

 Bakıyorum Selçuklu Belediyemiz Down – Sendromlu çocuklarımız için bakım merkezi yapıyor. Tanıtım ve reklam için Azerbaycan’a kadar gidiyorlar. İyide bu iş sizin göreviniz değil…

Kadınlarımız için Hanım Lokalleri, açıp kadınları evlerinden ailelerinden soğutuyorlar. Sevsinler sizi…

Selçuklu belediyemiz yaptığı hizmeti, eseri muhafaza etmekten aciz.

Nalçacı cd. üzerinde, araç parkına çok ihtiyaç olduğu bölgede, Selçuklu Belediyemizin 44 araçlık ÜCRETSİZ araç parkı var. Büyükşehir Belediyemize, 70 - 80 metre- Selçuklu Kaymakamlığına yine 70 – 80 metre mesafedeki bu araç park yeri kaderine terk edilmiş durumda. Gelişi güzel ve az sayıda İnsan tarafından kullanılmakta. Buranın ücretli, otopark olması için müracaatlarım var. Hem Büyükşehire hem de Selçuklu’ya… Yine bu parka bitişik bir binanın altındaki otopark amacı dışında “İLAÇ DEPOSU” olarak kullanılıyor. Bu binanın giriş katına da tırlarla bez türü yanıcı şeyler geliyor. Bu binanın üzerinde de insanlar oturuyor. Binanın otoparkının ilaç deposu olarak kullanılmasının acaba ruhsatı var mı?

Bir yangın anında doğabilecek can ve mal kaybının tek sorumlusu “SELÇUKLU BELEDİYESİDİR”.

Buram buram reklam kokan, Selçuklu Belediye Başkanımızın bizzat katıldığı Cuma Namazı sonrası sohbetlerinde bu durumların vahametini bizzat Uğur İbrahim ALTAY’a ilettim. Ne zaman mı? 2014 Ekim ayında… 2015 in Nisan ayındayız hala bana bilgi verilecek… Zira telefon numaralarımı falan aldılar. İlgileneceklerini söylediler. Ne gezeeer. İşte Selçuklu Belediyesi bu. Allah korusun. Zümrüt Apartmanı gibi bir facia yaşarsak kim kendini kurtaracak?

Bu arada Selçuklu Kaymakamlığı’nın hemen arkasında Şahin Ağa Sokak diye bir sokak var. Bu sokağa bir bakın sağlı-sollu araç parkları. Trafiğin akmadığı bir sokak. Bu sokağın da hem belediyemizce hem de Konya’yı idare eden bürokratlarca terk e dildiğini görürsünüz. Selçuklu Kaymakamlığı’nın hemen önündeki bu sokağı Kaymakam Bey görmez mi? Bu durum Kaymakamlar ne yapar sorusunu da gündeme getirecektir. Tepesi sarı-kırmızı boyalı Selçuklu Kaymakamlığımızın da sokağa bir el atmasını bekleriz. Yine Nişantaş Sokak da Selçuklu Belediyemizin bir göstergesidir.

 Karatay ve Meram Belediyemize yer kalmadı… Her şeyi güllük-gülüstanlık gösterme gayretinden vazgeçmeliyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını belediyeler “REKLAM” giderlerine harcamamalıyız. Koskoca Nene Hatun Parkı’nda bir tuvalet yok… Bir caminin yatsıdan sonra kapanan tuvaletinden başka hacet giderecek umuma ait yer yok…

Eee millet akşamları hacetini nasıl gideriyor? Ağaçların altına… Gündüzde insanlar oralara oturuyor.

Onun için Selçuklu’nun Nalçacı bölgesinde yaşamak zevk mi? Yoksa dert mi? Müsaade edin bir karar verelim…

Bana göre AK Parti’ye oy kaybettirirse BELEDİYELER kaybettirir. AK Parti’nin sonunu da bu belediyeler getirirse hiç şaşırmayalım.

Ha Konya’yı idare ederken Konyalıları bu k adar sıkıntıya sokan belediye başkanları, yarın Milletvekili adayı olup ülkeyi sıkıntıya sokmaya çalışırlarsa ona da şaşırmayalım. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.