Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

AK PARTİ BU SEÇİMDE CHP?Yİ NİYE BU KADAR CİDDİYE ALDI?

01 Mayıs 2015, Cuma 00:00

Biz bilirdik ki Ak Parti daha önceki seçimlerde kendi projelerini sunar, diğer partilere pek dokunmazdı. Diğer partilerde AK Parti’nin projelerini eleştirirlerdi. Kendi projeleri yoktu zaten muhalefetin.

İlk defa bu seçimde roller değişti.  Muhalefet proje sunuyor, iktidar eleştiriyor. Muhalefetin iktidarı eleştirmekle bir yere varamayacağını anlamış olması sevindirici.

CHP Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU emekliler üzerinden, ekonomik yönden AK Parti’ye yüklendi… Kılıçdaroğlu’nun bu  noter tasdikli açıklaması AK Parti kanadından hemen cevap buldu. Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU, hemen düşük ücretli emeklilere zam yapılacağını açıkladı. Aslına bu doğrudan KILIÇDAROĞLU’nu muhatap almaktı.

Sonra AK Parti’nin bütün yöneticileri koro halinde KILIÇDAROĞLU’nu emeklilere bu zammı verirken kaynağı nasıl bulacağının peşine düştüler.

Efendim CHP Genel Başkanı ülkeyi ekonomik krize düşürürmüş. Ülke çökermiş v.s. v.s.

CHP Genel Başkanı herhalde kaynağı Saadettin KAYNAK’tan ve hicaz bir eserden bulacak değil…

CHP Genel Başkanı ki ısrarla genel başkanı diyorum, lideri demiyorum. Çıkıp deseydi ki; Ey AK Parti! Meclis kapanırken hemen milletvekili, emekli, dul ve yetimlerine 740 lira bir bir kalemde zam yaptınız. Cumhurbaşkanı ödenek artışına bağlı olarak bu zam yapıldı. Vekillerin ve emeklilerin maaşları nerelerden artacağını artık millet anlamaz oldu… Ve emekli vekil dul ve yetimlerinin maaşı 8 bin lirayı aştı. Tabi bu artış hem çalışıp hem emekli olan vekillere de yansıyor. Ey AK Parti siz bu artışın kaynağı nereden bulduysanız bende oradan bulacağım deseydi CHP Genel Başkanı bir lider görüntüsü çizerdi. Zira bu artışı CHP Genel Başkanı kendisi de aldı.

Yani vekil emeklilerine gelince devletin hiçbir kaynak problemi yok. Ama halkın emeklilerine gelince KAYNAK yok. Sevsinler sizi.

Hemen akla şu gelir. Efendim vekil emekli dul ve yetimlerinin sayısı az, atıyorum 20 bin civarındadır. Bu yüzden problem yok diye mazeret üretirseniz, o zaman size sormazlar mı? Bu ülkenin pastasını siz mi yiyeceksiniz? Bu ülkede insanca yaşamaya bir tek siz mi layıksınız? Yok öyle yağma… Ortada bir yemek varsa hepimiz dengeli oranda yiyeceğiz. Birimiz bir lokma için kıvranırken, birileri kırk lokma yemeyecek! Açsak hepimiz aç, toksak hepimiz tok olacağız…

Yabancı ülkelerin emeklileri bizim ülkemizi ziyaret edip bol bol para harcarken, benim emeklim şehir içi ulaşımın abonman parasını bulamıyorsa yazık bu ülkeyi idare edenlere…

Adaletten bahsedenlerin önce gelir dağılımındaki adaleti bir tesis etmeleri gerekmez mi?

Haa! Bu vekiller 2008’de iptal edilip, 2012’de tekrar idare edilen basın mensupları yıpranma paylarına kendilerini de dâhil ettiler. Yani 4 yıl çalışınca 5 yıl çalışmış gibi oluyorlar. Yaa! Vekillerimizde yıpranıyorlarmış…

Bunları nişe yazıyorum. AK Parti’nin 2002’den sonra haklı yükselişinin sebepleri yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı.

Recep Tayyip ERDOĞAN Bey, 2002’li yıllarda adeta saltanata dönüşen MİLLETVEKİLİ LOJMANLARINI satacağını söylüyordu. Genel anlamda adaletsizlik içeren lojmanların satılacağını söylüyordu. Halk bunlardan çok memnun oldu. Yine o yıllarda sayın ERDOĞAN geril dağılımını düzelteceklerini, belediyeleri hizmet üreten kuruluşlar haline getireceklerini YOKSULLUK, YOLSUZLUKLA mücadele edeceklerini söylüyorlardı.

2002’li yıllar ve takip e den yıllarda seçmen AK Parti’ye oy verirken şöyle düşünüyordu. Bunlar halk a damı, bizim gibi düşünüyorlar, bizim gibi yaşıyorlar, bizim gibi yiyip, içiyorlar, bunlar mütevazı insanlar, bizim gibi inanıp ibadet ediyorlar. Bunlar bizi iyi idare eder diyorlar. İlk yıllarda seçmenin düşündüğü doğru çıkıyor. AK Parti haklı yükselişe geçiyor.

Sene 2015 aynı seçmen şimdi nasıl düşünüyor derseniz?

Efendim bunlar (AK Parti) bizim gibi düşünmüyorlar, bizim gibi yaşamıyorlar, bunlar bizim derdimize derman olmuyorlar. Bunlar iktidarda kaldıklarında ekonomik olarak güçleniyorlar. Artık bunlar lüks içinde yaşıyorlar. Gelirleri çok iyi. Özellikle vekil çalışan ve emeklilerine sağlanan imtiyazlar, gelir artışları bunda çok büyük etmen oluyor.

Artık bunlar halka tepeden bakmaya başlıyorlar. Paralel yapı denen güya hizmet hareketine inanılmaz imkanlar sunuyorlar. Bu cemaatin mensupları işe alınıyorlar. Adeta at gözlüklü bir grup oluşuyor. Sadece önlerini görüyorlar, etrafta ne olup bittiğinin farkında değiller. Şimdilerde besledikleri bu karganın kirli işlerini önlemeye çalışıyorlar.

Artık İslami Elit Burjuva gibi adeta bir kesim oluşuyor. Eşlerinin altlarında bile lüks arabalar, lüks lokantalarda yemekler. Garibanın sofrasını bir Ramazan’da görüyorlar. Onun içinde lüks restoranlardaki iftar davetleri uyarı ile ortadan kaldırılıyor falan filan…

Seçilme yaşını 18’e indireceğiz gibi uçuk yasalarda halkın oy vermesinde etken olacak gibi gözüküyor.

Belediyelerin yaptıklarını da görünce seçmenin kafası değişiyor.

Belki bu seçimlerde siyasi kaymaları net göremeyeceğiz. Ama ayak seslerini duyacağız.

Ama bir sonraki seçimde böyle  devam edilirse, ülkeyi idare edenler vurdum duymaz hale gelip, halkın sesine kulak vermezse artık seçmen boğazının ve cebinin derdine düşerse çok şeylerin değişeceğini ve bir iktidarın da  değişeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.