Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.6
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59822$

ADAY BULAMIYORLAR

12 Şubat 2024, Pazartesi 00:01
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı.
Sayılı günler kalmasına kaldı da, muhalefet partileri CHP-Deva dışında Büyükşehir ve bir kısım ilçe belediye başkanlıkları dışında aday belirleyebilmiş değil.
Sonra; CHP-Deva Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirlemiş olsa ne olur, belirlememiş olsa ne olur.
Bu iki partinin göstermiş olduğu başkan adaylarının kamuoyundaki karşılıkları, -0 derecelerde görünüyor.
Vaziyet tam da böyleyken partileri tarafından kendilerinin neden ve hangi sebeplerden aday gösterilmiş olduklarını anlamakta zorlanıyor insan.
Adet yerini bulsun ya da gösterilen adayları sevindirme-memnun etme adaylıkları mı ne bu?
Konya gibi orta derece büyüklükte bir yerde milletvekili  seçimlerinde partilerin adaylarının kim oldukları kerhen de olsa tolere edilirken, aynı durum belediye başkanlığı seçimlerinde tolere edilmiyor. Tolere edilmediği gibi, yadırganıyor ve destek görmüyor. Tanınırlık, kapasite, temsil kabiliyet, proje, etkili iletişim  belediye başkanlığı seçimlerinde belirleyici oluyor. Hatta resim ve isim bile yerel seçimlerde önem arz ediyor.
Belediye başkan adaylarında olması gereken nitelikleri bir an  için bir yana koyalım. Sonrada  CHP-Deva’nın  iki ay kadar önce kamuoyuna açıklamış oldukları Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına çok kısa bir şekilde bakalım.
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını seçim sahasında gören var mı?
Karapınarlı ve CHP’de uzun yıllardır siyaset yapan bir arkadaş, partilerinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını konuşurken “Bizim hemşeriden aday olmaz” demişti.
Hemşerisi ve partilisi böyle düşünüyorsa, CHP’nin Büyükşehir  Belediye Başkan adayı “yok” değerinde, demektir. Bu durumda kimse CHP aday çıkartmadı, dememiş olacak. Aday çıktı mı, çıktı olacak.
CHP’nin adayı böylede, Deva’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı farklı mı sanki?
Deva’nın adayı nerde?
Hüseyin beyin oda yönetiminde adını parlattığı Deva’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı, siyasette  o adı kaybetti. Anlaşılan siyasette de yeni bir Hüseyin abi lazım, Deva’nın bir şekilde karlı şirket ortaklıklarında şansı yaver giden başkan adayına.
Bu kalibredeki başkan adaylarının, Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayına, merkez ilçe belediye başkan adaylarına rakip olabilmeleri mümkün olabilir mi?
BAŞKAN ADAYI BULAMAYAN MUHALEFET
CHP-Deva ikilisinin belediye başkan adayı belirlemiş olduklarına bakılmamalı. 31 Mart’ta Cürmü, “Mum alevi” hatta o kadar bile olmayacak adaylıklar bunlar.
Muhalefet Partileri bir arada Ak Parti’nin belediye başkan adayları ile yarışacak nitelikte başkan adayı bulamıyor.
Aslında sadece nitelikli aday değil, herhangi bir şekilde aday bulamıyor muhalefet partileri. Sokaktan geçen birisi elinden tutulup aday gösterilmeye çalışılsa bile, aday olmak işitemeyecektir  o insan muhalefet partilerinin son yıllarda düştüğü zeval karşısında.
İYİP,
GP,
SP,
YRP gibi partiler birkaç ilçe belediye başkan adayını belirlemiş olsa da, Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamıyorlar.
Kimse aday olmak istemiyor türlü,  “yok yere” kaygısıyla onca muhalefet partilerinden.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.