Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

19 MAYIS’IN ARDINDAN…

22 Mayıs 2018, Salı 07:54

19 MAYIS’IN ARDINDAN…

 

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Genlik ve Spor bayramını sadece kutladık. Coşkuyla kutlayamadık, milletçe de kutlayamadık… Bürokratların ve az sayıda öğrencinin katılımıyla adeta ‘Yasak savdık’… Seneye 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı… 19 Mayısları hala anlamayanlara bizim söyleyecek hiçbir sözümüz olamaz.

Adı üzerinde MİLLİ BAYRAM… Bu bayramlar ülke olarak Milli Birlik ve Beraberliğimizin simgesi… ama gelin görün ki son yıllarda bu bayramlara gerçek değeri verilmiyor. Bunun sebebi ne? Yazımın içinde bunu bulursunuz.

Yıl 1972 Kuleli Askeri Lisesindeyim. 19 Mayıs hazırlıkları başlıyor. Kuleler yapıyoruz, bayraklar açıyoruz. Okul İstanbul Çengelköy’de… Okulumuzun boru trampet takımıyla birlikte 19 Mayıs günü günün ilk ışıklarıyla, özel kıyafetlerimizle Kuleli’den yürüyüşle Çengelköy iskelesine geliyoruz. Bu arada Çengelköy halkı (ki gayrimüslim ağırlıklı) uykulu gözlerle pencerelerden bizi alkışlıyor. Vapura binip Beşiktaş iskelesinde iniyoruz. Oradan Akaret’ler üzerinden yürüyüşle, o zamanki adı Mithatpaşa Stadyumu, Sonraki adı İnönü stadyumu, şimdi yeniden yapılan Vodafone Arena’ya geliyoruz, Stat tıklım tıklım dolu. Bir alkış seli ile stada geçiyoruz Milli duygularımız kabarıyor. Yarışmalar yapıyoruz. Stat içinde gösterilerimiz inanılmaz alkış alıyor. Halk memnun, biz memnun. İnsanlar 19 Mayıs’ın bayram olduğunu anlıyorlar. Sonra gene geldiğimiz şekilde geri dönüyoruz. Vapurda yediğimiz Kumanları unutmak mümkün değil. Tabii o yıllarda Heybeliada’da olan Deniz Lisesi’de gösteri yapıyor. Bu yıllarca devam ediyor.

Milli Bayramlara yeterli önemi vermediğimizde, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK’ten uzaklaşırız.

Peki neden biz Milli Bayramlara önem vermiyoruz. İşte bu noktada bir ATATÜRK hoşnutsuzluğu var. Atatürk tahammülsüzlüğü var. Son yıllarda Atatürk düşmanlığı sosyal medyada inanılmaz artıyor.

Diyanet ve bürokratlar milli bayramları kutlarken, özellikle Atatürk’ün adını zikretmekten kaçınıyorlar. Halkın oy tepkisi olmasa belki Atatürk’ün adı hiç anılmayacak.

19 Mayıs 2017 Cuma günü Cuma hutbesinde imam diyanetin hazırladığı, elindeki metni okuyor.

19 Mayıs anlatılıyor ancak Atatürk’ün adı bir kere bile zikredilmiyor. Canlı şahidiyim.

20 Mayıs 2018 Pazar günü Ahmet HAKAN’dan bir alıntı yapayım. Ahmet HAKAN Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın 19 Mayıs’ı kutlayan bir açıklamasından söz ediyor. İsmail Kahraman 99 yıl önce başlayan Mücadeleden, Samsun’da yola çıkan heyetten, Amasya, Erzurum Sivas kongrelerinden, Ankara’da karar kılınmasından, İzmir’de düşmanı denize dökmekten, zaferden söz ederken, Ne Mustafa’dan, ne Kemal’den ne de Atatürk’ten söz ediyor. İşte bu zoru başardığı için, Atatürk’ün adını zikretmemeyi başardığı için kahramandır İsmail Kahraman diyor Ahmet Hakan…

Sosyal medyadan bazı okulların bireysel de olsa 19 Mayısı okullarında andıkları, programlar düzenlediklerini görüyoruz. Aklıma Emam-Hatipler geliyor. Acaba bir İmam-Hatip’te 19 Mayısı bireysel bir okul olarak kutlandı mı? Unutmayalım Milli Bayramlar hepimizin bayramıdır. Bu ülkede Dini ve Milli Bayramlar hepimizin bayramıdır.

Atatürk’ü zikretmeden Çanakkale’den bahsetmek, Atatürk'ü anmadan Milli Bayramlardan söz etmek en küçük ifade ile ayıptır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dinimize verdiği önem unutulamaz…

Osmanlıda Müslümanlar yüzde 58’ken Cumhuriyet döneminde Müslümanların oranı yüzde 99 olmuştur. M. Kemal mübadele ile Müslümanları ülkemize getirmiş, gayri Müslimleri de ülkelerine göndererek, bu oranı sağlamıştır. Cumhuriyet döneminin nüfus kağıdında din hanesi varken, yeni nüfus kağıtlarında din hanesi yoktur.

Atatürk’ün Elmalı Hamdi Yazır’a Kuran’ın mealini hazırlattığını ve milletimizin Kuran’ın mealiyle birlikte dinimizi anlamaya başladığını unutmayalım.

Bir dünya lideri olan Atatürk’le ilgili bazı kişilerin görüşlerini açıklamak isterim.

Atatürk’ün hayatı Çin’de zorunlu ders. Onun hayatını okumadıysan bir şey bilmiyorsun demektir. Jackie Chan

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır. Adolf Hitler

Hayatımda iki büyük Müslüman bilirim. Birisi İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’dır. Diğeri de İslamı hurafelerden temizleyen büyük lider Mustafa Kemal Paşadır. Muhammed Ali Cinnah, Pakistan’ın Kurucusu

Dünya çapında yapılan araştırmaya göre Atatürk en büyük siyasi lider. Kentucky Üniversitesinde, psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Anold Ludwig tarafından kaleme alınan kitapta Atatürk, gelmiş geçmiş tüm devlet adamları arasında yapılan ‘siyasi büyüklük sıralamasında’ birinci oldu.

Tanrı’nın Türk Milletine en büyük hediyesi ATATÜRK’tür. Fidel Castro

M. Akif Ersoy’un Atatürk sevgisi

Mısır’da 11 yıl kaldım. 11 saat daha kalsam çıldırırdım. Sana halishane fikrimi söyleyeyim mi? İnsanlık Türkiye’de, milliyetçilik Türkiye’de, Müslümanlık Türkiye’de, hürriyetçilik de Türkiye’de…

Eğer varsa, Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal’e versin. (Mehmet Akif Ersoy)

Dünyanın şapka çıkardığı bir lideri görmezden gelmek körlerin işidir. Milli bayramları, Atatürksüz gündeme getirmek körlüktür. Şükürler olsun ki Atatürk’ü gören gözler çoktur.

Kalın Sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.