Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63093.133$

UĞUR BAŞKANA LEYLA HANIMA BAZI VEKİLLER İLE İKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM

11 Ocak 2023, Çarşamba 00:00

Bugün izninizle önce kendi küçük dünyamızdan bir giriş yaparak yazımıza başlamak istiyorum.

Dün sözüm ona ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ idi.

Bir; Çalışmayan gazeteci olmaz.

İki; memlekette bende dahil kitaplarda yazıldığı gibi, okullarda anlatıldığı gibi gazeteci mi kaldı?

………….

Neyse Konya’da bu işi bir ortak çatı altında yaparak ev sahipliğini üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey bu senede bu güzel organizasyonu yaptı.

Yalnız Başkan dün Konya dışında olacağı için bu işi bir gün önceden yaptı.

Selçuklu Kongre Merkezindeki bu davette bir şey dikkatimi çekti.

Geceye Konya Merkez ve ilçelerinden toplam 570 meslektaşımız katıldı.

Salona giren protokolde oturan boy gösteren poz veren onca siyasetçi arasında sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Hanımefendi, vekillerimiz Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca Beye sadece protokol masalarını değil salonun her köşesinde ki masalara kadar giderek davete icabet eden tüm meslektaşlarımıza “hoş geldiniz, nasılsınız ?” diyen bu siyasetçilerimize tek tek gönülden teşekkür ederim.

Bu birileri gibi küçük ve sıradan görülen hareket işin samimiyeti ve oraya davet edilen insanlar adına insani bir davranıştı.

Ve gören gözler için çok önemli bir davranıştı.

Tekrar tekrar bu isimlere bir kez daha insanı davranışları için teşekkür ederim.

Bu arada Başkan adına bu organizasyonu gerçekleştiren organize eden Daire Başkanı dostumuz Ahmet Bilgiç Beye, Basın Müdürü Anıl Doğan kardeşimize ve çalışma arkadaşlarına da ayrı ayrı teşekkür ederiz.  

BÜYÜKŞEHİR İNAT

EDERSE ASLA

YAPMAZ

Şehir sevdalısı dünya görmüş bir dostum yine sosyal medyada beni de etiketleyerek aynı paylaşımı kaçıncı defa yapıyordu bilmiyorum.

İki defa bu sütunlarda dile getirdiğimiz konuyu bir kez daha sizlerle paylaşalım;

“Elbet bir gün diye gerekirse her gün dillendireceğim;

Kültürpark önünde Saraybosna ile kardeş şehir olmamız anısına yapılan çeşmeleri kırık ve tabi iki susuz KARDEŞLİK ÇEŞMESİ

Dün gördüm yalaklar temizlenmiş

Bir de Çeşmeleri yapılsa,

Şırıl şırıl sular aksa,

İnsanlar içse…”

……………..

Bu güzel yürek şunu bilmiyor ki bizde öyle siyasi bürokratlar var ki eleştirilen konuya asla YALAN diyemezler.

Ama siz söylediğiniz için biz ya da birileri yazdığı için inadına yapmazlar.

Çünkü onlar dedi biz mi yaptık dedirtecekler?.

Ne kadar ayıp değil mi? (!)

Evet ne acıdır ki burası her gün çoğunluğunu üniversite gençliğinin oluşturduğu ve otobüs ve dolmuşa binlerce Konya’da yaşayan insanın bulunduğu yerdir.

Çoluk çocuk kadın kız engelli yaşlı insanın bir damla suya ihtiyacı olsa bu çeşme benim bildiğim aylardır göstermelik bir çeşmedir.

Allah sonumuzu hayır eder inşallah diyerek konuyu bugünlük noktalıyoruz.

ÇEŞME, SU DEMİŞKEN

KOSKİ FATURALARI

KAFA KARIŞTIRIYOR

Çeşmeyi yazınca aybaşından bu yana yazmayı unuttuğum bir konu daha aklıma geldi.

Malum yeni yıl ile birlikte Konya’mızda suya yüzde 45 zam yapıldı.

Ama ayın dördünde beşinde evlerine iş yerlerine fabrikalarına su faturası gelen insanlarımız isyanlardaydılar.

Çünkü o tarihlerde bizi arayan insanlarımız 12 ayda okunan saatlerin faturalarının zamlı geldiğini iddia ediyorlardı.

Biz her ne kadar böyle bir şeyin yasal olarak söz konusu olamayacağını söylesek de paradan puldan çok iyi anlayan iş adamlarımız ayın ilk gününde gelen faturaların geçen ay okunduğunu ama faturaların zamlı olduğunu söylüyorlardı.

Bizde onların bu feryadını buradan dile getirelim istedik.

ALİ KEMAL BAŞARAN

ABİMİZDEN BİR

SİYASİ ANALIZ

Hani yavaş yavaş ısınmaya başlayan siyasette ateşe arada sırada bizde odun atıyoruz ya.

İşte sıkı okurlarımızdan değerli büyüğümüz Ali Kemal Başaran abimizde siyasi tecrübesi ile bizimle şunları paylaşıyordu:

“MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ YAKLAŞIYOR

ADAYLARININ İSİMLERİ

YAVAŞ YAVAŞ KULİSLERDE

DOLAŞMA BAŞLADI.

Yıllar önce Milletvekili olmak isteyenler Hakim huzurunda yapılan ön seçimde tüm partili üyelerinin oylarıyla sıralama yapılır kontenjanların haricinde bu liste değişmez buna ön seçim denirdi.

Günümüzde parti genel başkanları tarafından hazırlanan önden seçimle değil arkadan yapılan seçimle veya Genel Başkanın yat dedi yerde yatacak, kaldır dediği yerde kaldıracak nitelikte isen listeye girme şansına sahipsin.

Son 20 yılda Konya’dan 70’e yakın iktidar ve muhalefet partisinden Milletvekili olarak görev yaptı.

Bu Milletvekillerinden 15 kişinin ismini bir solukta kaç kişi sayabilir.

Milletvekili adaylarının genel olarak isimlerinin önünde ki parıltılı Profesör, Doktor, Avukat, Mühendis, Emekli Asker, Müsteşar, Bakan yardımcı gibi etiketlerden esinlenerek aday yapılır vatandaşların tercihi tamamen göz ardı edilmektedir.

Partinin tozunu yutmamış, tabanı tanımayan, aday olduğu bölgeyi bilmeyen kişilerle, yola çıkmak ne kadar gerçekçi ve kalıcı başarıları getirebilir.

Bu aslında bana göre makul sayıda kabul edilebilir bir yöntemdir. Ama makul olmak şartıyla, çünkü bu insanların parti içinde Hakim nezaretinde yapılacak bir ön seçimden, bir yarışta seçilme şansları yoktur.

Buna benzer bir başka örnekte, siyaseti tabandan yapmanın angaryası ile uğraşmadan, ahbap çavuş ilişkileri, eş dost, hatırlı ağabeyler, parti büyükleri ve buna benzer yöntemleri kullanarak, gerçek parti emekçilerinin haklarını gasp ederek bir yerlere gelmek, uzun bir süredir tercih edilen bir yöntem olmuştur.

Biz siyasette buna “paraşüt yöntemi” diyoruz.

Partide çalışmadan basamakları tek tek çıkmadan, emek vermeden, yorulmadan, partinin kirasını çalışanların parasını ve genel giderleri ödemeden bir haber kişilere paraşütle gelmiş adaylar denilmektedir.

30 yıl önce aktif siyaset yaptığımız dönemlerde Milletvekilleri, yönetim kurulu üyeleri olarak köylere yol, su, elektrik, telefon, getirilmesi için yardımcı olduğumuzda vatandaşın isteklerini problemlerini çözmeye yardımcı olduğumuz zaman bütün yorgunluğumuz gider çok mutlu olurduk.

Acaba günümüzde siyaset yapan Milletvekilleri ve yönetim kurulu üyeleri son yıllarda bu mutluluğu hiç yaşayıp yaşamadıklarını sormak gerek

Siyasete, oturdukları koltuğa değer katamayanların oturdukları koltuktan değer alacağı milletçe bilinmesine rağmen onu seçilecek sıraya yazanlar, yazdıranlar bu dünyada millete hesap vermezlerse de öbür dünyada Allah’a hesabını vereceklerini unutmasınlar.

Siyasetçi şehrinin ve ülkesinin insani değişim ve dönüşümünü ateşleyen, halkın hislerine, duygularına, beklentilerine cevap veren, dünü iyi okuyan, bugünü eylemleriyle, ortaya koyduğu enerjiyle şekillendiren ve yarın için projeler üretebilen kişilerden seçilmelidir.

Kendi mesleğinde başarılı olan yanında şirketinde yıllardır işçi çalıştıran, devlete her yıl vergi veren iş insanlarından da seçilmelidir.

Her zaman Belediye Başkanlarının, parti yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının başkanları da başarılı bir milletvekili görevini yerine getiremediğini bu millet hep gördü.

Millet ve devlet geleneklerimizin temel harcı olan güven, itimat, sadakat, vefa ve fedakarlık inanç ve kültürü son yıllarda yerini güvensizliğe, itimatsızlığa, sadakatsizliğe, vefasızlığa ve nemelazımcılığa bırakmıştır.

Siyasi parti liderleri, Bakanlar, Milletvekilleri, Parti yöneticileri biri birlerine sade vatandaşların dahi söyleyemeyeceği ağır sözler sarfetmekteler.

Bırakın milletin karnını doyurmayı, fakirlikten kurtarmayı bugün kaç milyon insan açlık ve yoksulluk sınırındadır.

Gerçek manada kaç milyon insan işsiz, güçsüz ve sahipsiz?

Siyasette uzun süreli dost, uzun süreli küs kalınmıyor bu cümle ile eski siyasetçilerimizin klişe olmuş lafları hepimizin hafızalarında durmakta.

Tekrar hatırlayalım

TÜKÜRECEĞİN YÜZE, ÖPECEĞİN KADAR YER BIRAK.

GÜN GELİR O TÜKÜRDÜĞÜN YÜZÜ ÖPMEK ZORUNDA KALIRSIN.”

…………

BİZİM EMEKLİLER

ANCAK BEDAVA

WC ARARLAR

İş adamı spor adamı bir dönem Konya’ya ve Türkiye’ye imza atan Feyzullah Ertaş abimizin bizim emekli olduğumuzu bildiği için önceki gün akşam bizimle şöyle bir paylaşım yapıyordu;   

“Edirne’de ciğerleri Bulgarlar yer.

Kapadokya’da balonlara Almanlar biner.

Antalya’da denize Ruslar girer.

Bizim emeklilerde cami avlusunda oturup Millet bahçelerinde bedava WC ararlar”

………….

Teşekkürler Feyzullah abicim doğru söylüyorsunuz mesajınız alınmıştır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sermayesi sevgi olanın ticareti baldan tatlı kazancı gönüller tahtı olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Üst geçitlerin olduğu bölgelerde yayalar bu geçitleri kullandıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    deli osman
    11-01-2023 12:43

    ali kemal başaran abimiz kendi temennilerini yazmış oysa nureddin beyin bakan olabildiği bir ülkede herkes her görevi yerine getirebilir buna samimiyetle inanmalı o abimiz.

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    11-01-2023 10:12

    Büyükşehir belediyemiz, yol yapmayı öğrendiği zaman adam oluruz. Yeni yapılan Abdülhamithan caddesinde, stad istikametinden, şehir merkezine giderken bir kaç yerde sağa dönüşler neden lambalarda bekler, özellikle okul bölgesinin olduğu yerde yeni açılan yolda. Neden kontrollü bir şekilde dönüşler yapılması için cep yapılmaz.....

  • yorum avatar
    Ahmet oztemel
    11-01-2023 00:27

    Allah gücünüzü artirsin

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.