Konya
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9773 %0,51
47,7735 %0,57
4.402,76 % 0,38
Ara

Kemik suyu

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kurban bayramı geldi…

Hoş geldi…

Bu bayram da sağlığımızı düşünerek kontrollü et tüketimi (günlük 150 gr) yapalım.

Ve etlerimizi mangalda kömürleşmeden tüketelim.

En sağlıklı tüketim haşlama, fırında ve ızgara şeklindedir.

Bu bayram Fonksiyonel Tıp tedavimizi düşünerek hazırlığımızı yapalım istiyorum.

Bu bayram kurban etlerimizi afiyetle yerken, kemiklerini de değerlendirelim ve bağırsaklarımızı onaralım.

Ve o kemiklerimizi çok sağlıklı bir iksire dönüştürelim.

Bağırsak duvarının onarılması ve güçlü bir astar oluşturmanın yolu; kemik suyundan geçiyor.

Malzemelerimiz;

Mümkün olduğu kadar ilikli kemik

1 güveçlik kemikli et( doğal beslenen sağlıklı hayvanlardan) Yapılışı;

1. Bütün kemikleri ve kemikli etleri büyük bir tencereye koyun.

2. Önce suda yarım saat bekletin ve kanlı suyunu dökün.

3. Tekrar kemiklerin üstünü örtecek kadar suyu doldurun.

4. Kaynamaya başlayınca kemiklerin kefini alın.

5. 6 saat çok çok kısık ateşte kaynatın.

6. Kemiklerin iliklerini ve etli kısımlarını ayıklayın ve çorbada ya da sebzeli güveçte kullanmak üzere ayırın

7. İlikleri ve etleri ayıklanmış kemikleri tekrar tencereye koyun ve eksilen suyunu tamamlayın.

8. İçine doğal tuz, tane kara-kırmızı-beyaz biber ekleyin.

9. Defne yaprağı ve 1 çay bardağı organik doğal sirke ekleyin. (Sirkeyi ekleme sebebimiz; kemikteki mineralleri sökmeye yardımcı olması içindir.)

10. 18 saat çok çok çok kısık ateşte hafif hafif kaynatın.

11. Toplamda en az 18 saat kaynatılan kemik suyu içinde ; GLUTAMİN, KOLOJEN, ELASTİN, JELATİN, GLİSİN, LİZİN gibi aminoasitler ve kemikteki tüm mineralleri barındıran şifalı bir şudur.

12. Kemik suyunun içine ince ince doğranmış pancar, kereviz, soğan, sarımsak, havuç, kabak ve evdeki tüm sebzeler eklenerek sebze çorbası yapılabilir.

13. İstenirse blendırdan geçirildikten sonra iri olarak zerdeçal, karabiber ve ekşi krema ilave edilebilir.

14. En az 3-4 yumurta sarısı ile limon iyice çırpılır ve çorba terbiyelenir.

15. Tuzunu ateşi söndürdükten sonra ilave edin.

Kemikli ilik sulu çorbanız hem afiyet, hem şifa olsun.

Dip Not:Ekşi krema yoğurdun kaymağı ve kefirin cam bir kapta oda sıcaklığında 1 hafta kadar bekletilmediyse elde edildikten sonra buzdolabında muhafaza edilip birkaç haftada tüketilir.

Herkese bu bayram sağlık, şifa, arınma getirsin. İyi bayramlar?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *