Konya
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3136 %0.03
51,3963 %0.01
6.645,67 % 0,34
Ara

BENİM İÇİN BAYRAM

YAYINLAMA:

Yeni bir Ramazanı idrak edip bayrama erişmeyi nasip ettiği için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ramazanın rahmetinden, mağfiretinden ve bereketinden nasiplenen Müslümanlar için bunun mutluluğunu yaşayacağı en sevinçli günlerdir bayram.  Sağlıkla ve huzur içinde nice bayramlara inşallah.

Bayramlar, birlik, beraberlik, barışma ve kaynaşma duygularının yoğun yaşanması gereken günlerdendir. Bugünler, küslüklerin bittiği, sevgi ve hoşgörünün arttığı, öz değerlerimizin hatırlandığı, gönül hoşluğu sağlayan özel zamanlarımızdır. 21 Mart Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın anlamını ve önemini kavramak ve bu bayramı en güzel şekilde değerlendirmek her müminin hakkı ve özlemidir. Ne mutlu bayramı bayram olana.

Aslında bizim gibi yaşlılar için bayram yıl boyunca güne sağlıkla, huzurla uyanabilmektir. Bayram, yemek yiyebilmektir, su içebilmektir, tuvalete çıkabilmektir. Bayram yarınlara güvenle bakabilmektir. Bayram, kendi ayakları üzerinde durabilmektir. Kısacası bayram, sağlıkla nefes alabilmektir.

Dünya hayatında yaşananların bazıları nefsanî, bazıları da ruhanî duyguları tahrik eder. İşte bayramlar, bu duygular arasında insanda şefkat, merhamet, vefa, değer bilme gibi yardımlaşma hislerini hatırlatır. Mümin, hem kendi hazzını, hem de başkalarını sevindirmenin hazzını taşır. İşte benim için bayram; bu hazzı yaşayabildiğim her gündür.

Mübarek ayların manevi iklimine uygun hareket ederek bayramı yaşama hakkına sahip müminler gibi benimde bugünlerde yüreğim sızlıyor, içim acıyor, üzülüyorum.  Çevremizde yaşanan savaşları ve zulümleri gördükçe, canlı yayınlarla yapılan saldırıları izledikçe bayram yapmamız ne kadar mümkün olur ki?

İçinde bulunduğumuz coğrafyada her gün acı ve gözyaşının yaşandığı, başta Gazze, Filistin, Irak, İran ve Doğu Türkistan olmak üzere Müslümanların zulüm gördüğü, açlığa ve yokluğa mahkûm edildiği bir ortamda İslam dünyası olarak gerçek manada bir bayram yapabilmesi mümkün olur mu?

Dünyanın polisliğine soyunan, dünya ülkelerini savaşla, yoklukla tehdit eden, küresel emperyalist güçlerin başındaki ABD ve onun sarı saçlı başkanı ile yandaşı İsrail hükümetinin başındaki gözü dünmüş katil başkanı ve adamları İslam coğrafyasında at koştururken, her gün çocuk, kadın, sivil asker ayırmadan insanlar ölürken, yuvalar yıkılırken,  bayram kutlamak doğrusu içimize sinmiyor.

Dileğimiz; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti başta olmak üzere sağduyulu tüm ülkelerin diplomatik girişimlerinin sonuç vermesi ve akan kanın durması, savaşların sona ermesidir. Bombaların sustuğu, savaşların sona erdiği, ülkeler arasında barış anlaşmalarının yapıldığı, yarınlara güvenle bakabildiğimiz günler, benim ve benim gibi düşünen müminler için gerçek manada bir bayram olacaktır

Öte yandan torununa bayramda vereceği harçlığı denkleştirmeye çalışan emekli vatandaşların alacakları bayram ikramiyesinin dahi sorun olduğu bir ortamda her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösterenlerin bayram tebrik mesajlarında yer alan ifadeleri de çok da umurumda değil.

Yeni süreç kapsamında teröriste dahi umut hakkının konuşulduğu şu günlerde; düşük maaş alan emeklilerin, asgari ücrete mahkûm edilen çalışanların, pazarda artık sebze meyve sebze toplayan dar gelirli vatandaşların en büyük umut hakkı olan sağlıklı ve güven içinde yaşamak hakkının sağlandığı her gün benim için bayramdır.

Her şeye rağmen, Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *