Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

TEVAZU, SAMİMİYET, GAYRET TAMAM YA PARA …

30 Mart 2022, Çarşamba 00:00

Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’nın 3 yılı değerlendirdiği basın toplantısının ardından da dün 2 saate yaklaşan programla Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş’un toplantısında idik.

Demek ki şimdi sırada Selçuklu ardından da Büyükşehir var.

Dün 1.5 saat Sayın Kavuş’u dinledikten sonra kendisine dualar ederek Tantavi’den ayrılıyordum.

Niye?

Eğer Başkan bir de gazeteci arkadaşlarımıza “sorusu olan var mı?” diye sorsaydı herhalde sabah girdiğimiz salondan ikindin çıkabilirdik.

Sayın Başkanı 30-35 yıldır tanırım.

Hele hele babası kulakları çınlasın Hasan Kavuş abim adamın kralıdır.

Bizi takip edenler bilir biz Sayın Mustafa Kavuş’a bugün için iyi demiyoruz demeyiz de.

Başkan Kavuş aday adayı olduğu gibi hatırlayan okurlarımız olabilir açık net yüksek sesle tavrımızı koyduk safımızı açıkladık ve Kavuş ailesinin yanındayız demiştik.

O günlerden bu günlere ne oldu?

Mustafa Bey dostlarını mahcup etmeden yoluna koşarak devam ediyor.

İyi niyet kendisinde.

Tevazu kendisinde.

Gayet kendisinde.

Samimiyet kendisinde…

Kısaca insanlık adına güzel olan her şeyi Kavuş ailesinin fertleri ile rahatça örtüştürebiliriz.

……….

Gelelim dünkü toplantıya.

Toplantının tüm detaylarını gazetelerde televizyonlarda internet sitelerinde zaten okuyacaksınız.

Biz şimdi bize göre 1.5 saatlik sunumun hatta zaman olarak daha fazlasının dikkat çekici olanlarını sizlerle paylaşmak ve dikkatinizi çekmek istiyorum.

MERAM BELEDİYESİ ARTIK İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

Geçen gün bu sütunlarda küçük bir çıtlatma yapmıştık.

Başkanda dün açıkladı hatta “Çok istemesek de” dedi.

Başkan istese de istemese de artık bundan böyle Meram’ın yeni cazibe merkezleri oluşturulmasında Meram Belediyesi resmen konuk inşaat sektöründe olacak.

Bu işin ucunu kanatan Belediye bundan sonra bu ballı yani tatlı yolda yürüyecek.

Başkan Kavuş koltuğuna oturduğu zaman kendisini en çok yoran konuların başında bölgede doğalgaz yatırımının eksikliği idi.

Meramlı Başkandan doğalgaz istiyordu. Şirket bu işe girmiyordu. Başkan Meram’da şirketin yatırım yapması için anlaşılma yapıldığını zaman içerisinde tek katlı evlerin 10 katlı olduğu zaman ki yatırım zararının Belediye tarafından karşılanma garantisi ile bu sorununda çözüldüğünü müjdeledi.

GÜVENLİ PARK

“Bizim çılgın Meram projemiz yok” diyen Başkan Kavuş cümle aralarında sürekli olarak “Güvenli park” vurgusu yapıyordu.

Evet Meram’da bizim yazamadığımız ucunu kanattığımız zamanda büyük tepki gördüğümüz bir acı gerçek buydu işte.

Çünkü Meram’ın göbeğinde park bahçelerde Başkanın ifadesi ile “buralarda artık kuytu yerler kalmayacaktı”. Yapılan tespitlerde örnek parklara Selçuklu bölgesinden bile insanların ailecek geldiğini söyleyen Sayın Kavuş Millet Bahçesi için açıklanan para ile bugünkü rakamlarla buranın kapısının içine dahi girilemeyeceğini hatırlatırken inşaat sektöründe ki maliyet artışını ima ediyordu.

Meramlının hizmet alabilmek için farklı farklı mahallelere gitmek zorunda kaldığını ve 20 yıldır çektiği çilenin yeni binanın tamamlanması ile son bulacağını söyleyen Kavuş, sunumun son bölümlerinde çok farklı detaylar ile ilgimizi çekiyordu.

20 yıldır Meramlı niye öksüz evlat muamelesi gördü ki?

Mesela Başkan “Kar yağdığı zaman siz habercilerin hemen koştuğu TOKİ Gödene’de fıskiyeli solüsyon yöntemi ile Belediye otobüslerinin araçların yolda kalmalarının önlendiğini” belirtti.

Bu konuyu yıllardır işleyen bir gazeteci olarak şunu şurada yazmaz isem ölürüm.

Sayın Başkanım kar yağdığı zaman biz kapının önüne çıkamıyoruz ki taaa Allah’ın TOKİ Gödene’sine koşalım. Bize oradaki kötü fotoğraf karelerini ve videolarını çileyi çeken vatandaşlarımız gönderirlerdi.

Başkan birde ısrarla MERAM’DA ARSA SATIŞI YOK dedi.

Buda Meram’da arsa alıp lüks siteler yapıp satanlara gitsin.

Meram Belediyesi Zabıta ekiplerinin hepsine yaka ve araç kamerası takmış.

Bu Konya’da bir ilk.

Gerçekten küçük gibi görünse de bu konu çok ince detaylarla yüklüdür.

MERAM’DA KISACA HER ŞEY VAR SADECE PARA YOK.

Olsun Mustafa Başkan çok akıllı politikacı olmanın ötesinde çekirdekten yetişme süper bir tezgahtar dürüst bir esnaftır.

Tuttu Başkan Uğur İbrahim Altay ile Bakan Murat Kurum’um ceketinden salmadığı sürece büktün sorunlar çözülmüş demektir. 

MEVLANA TÜRBESİ PARALI OLSUN

Bizim millet için canını al ama parasını alma denir. Doğrudur da.

Ama başta İran olmak üzere Türkmenistan, Özbekistan gibi bu bölgelerde uluslararası turizm acenteliği yapan dostlardan dün çok anlamlı bir sitem geldi.

Hatırlayın vakti zamanında Başbakan iken sayın Davutoğlu’na ekibi gaz verdi. Sonra Sayın Davutoğlu Cumhurbaşkanımıza gazı aktardı ve paaaat diye Hazreti Mevlana’ya giriş ücretsiz oldu.

Uzaktan bakınca ne güzel değil mi?

Soğuk havalarda üşüyenler elleri ceplerinde Pirin huzuruna girip saatlerce kalabilirler bir güzel de ısınırlar.

Yazın güneşli havalarda ise elin boş ise gir içeriye serin serin klimaların altında çaktırmadan şekerleme bile yap.

Hatta ağaçların altında bantlarda otur sohbet et vakit geçir.

Yaaaa bu gözle bakarsan süper bir uygulama(!).

Peki dünyanın hangi ülkesinde hani A sınıf böyle bir yere elinizi cebinize atmadan gezip tozabilirsiniz?

İşte içeride bizim göremediğimizi başta İranlı olmak üzere uluslararası turizm işi yapanlar görüyorlar ve artık nerede ise turlarda Hazreti Mevlana rotasını içine girmeden dışarıdan görerek geçme moduna çeviriyorlarmış.

Demedi demeyin.

Bedava sirke baldan tatlı olur sözü sadece bizim için geçerlidir.

Yine başta İran olmak üzere bölgeden gelen turistler Antalya’ya hatta Kapadokya’ya bile gitmezler.

Eğer burası hızla ücretli hale gelmez ise bundan böyle buraya ziyaret edenler yerli ve yabancı turistler olmayacak sadece bizim kendi insanımız için gölgelenme ya da istirahat alanı olarak tarihe geçecek.

AHMET BİLGİÇ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Dün Konya’ya Konya dışından bana göre yine çok ince mesaj içeren bir ödül haberi geldi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR’E A AWARDS ÖDÜLLERİNDEN 2 ÖDÜL

Bu yıl 10.’su düzenlenen Açık Hava Reklamcıları Vakfı A Awards Ödül Töreni’nde Konya Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde gerçekleştirdiği “Durakta Başkan Var” isimli farkındalık çalışmasıyla “En İyi Yerel Kampanya” ve “Kentsel Tasarım Özel Ödülü” olmak üzere iki ödül birden aldı.

DURAKTA BAŞKAN VAR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde yoğun olarak kullanılan bir otobüs durağına kurulan dijital ekran üzerinden canlı bağlantı yaparak durakta bekleyen Konyalılara maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısında bulundu. Başkan Altay’ı aniden otobüs durağındaki ekranda canlı olarak gören vatandaşlar şaşırırken proje büyük ilgi gördü.

……………..

Bu çalışma gerçekten bir zeka işi idi.

Bizim alanımıza da giren bu ödüller için başta Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç ve canavar ekibini kutluyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaş aldıkça sadeleşiyor insan. Bütün fazlalıklarından arınıyor. Gereksiz insanlardan. Kıyafetlerden. Eşyalardan. Ve hatta bazı kelimelerden…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yaka yolunda sol şeridi parsellemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    yanar
    30-03-2022 22:57

    Belediye otobüsleri tıklım tıklım sağlıksız yetersiz... Dün üç ayrı otobüse bindim... Bangladeş otobüsleri gibiydi... Konyada belediye yok sanki...1976 da enstitüye daha rahat gidip geliyorduk...20 yıldır akp uyumuş...

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    30-03-2022 13:21

    yav kardeşim şuraya döneyim diyorum, içim elvermiyor. yav bizim marka proje imar rantı, kayıtdışı ruhsat, vakıflara, spor klüplerine para akıtan belediyecilikten, ilân kurulundan para akıtılan gazetecilikten, bunlardan medet uman gizli rumuz korkaklardan, organize sanayiye dikeceğimiz boş fabrika binası için arazi kapma yarışından, yalan yanlış yalaka duruşlardan, sosyal medyada yalamalık yapmaktan başka işimiz yok mu ? bu şehre 1 milyar doların üzerinde, istihdam ve katma değer yaratacak yatırımımız, projemiz var mı ? İşimizi, aşımızı, halka hizmetimizi 20 senedir 1 mm ileriye götürebildik mi ? herkes sistemden, oturduğu koltuktan, kendinden küçük ünvanından pay kapma peşinde. yazıklar olsun. Kültür, sanat,ilim, bilim, adalet olmayan yerde ne müzesi, ne müzeciliği, ne turizmi ? Paris mi burası ? Belediyemizin çıkartacağı Konya Büyük şehir Coini ne oldu ? ne zaman sallıyoruz piyasaları ?

  • yorum avatar
    entel_gonyalı
    30-03-2022 12:46

    Meram Gödene Toki sakinleri olarak " Allah'ın dağında" yalnız bırakmayan ve kültürel, sosyal a.ıdan gelişmesi, güvenlik, sağlık ve en başta kışın rahat ulaşım sağlanması için gündemde tutan dueyen gazeteci olarak sizlere müteşekkiriz. Sağolun, var olun.

  • yorum avatar
    bir bilen
    30-03-2022 11:56

    meram yeni yoldaki askeri araziyi kim sattı hangi bedelle satıldı trafik tescili kim sattı kaça sattı yapı ruhsatıyla uyumsuz konutlara hangi bedelle iskan ruhsatı verildi kim verdi bunlarıda cevaplamalarını istirham ediyoruz bir meramlı olarak.iyi insan olmak başka şey iyi yönetici olmak başka şey.kızımıza koca aramıyoz bu memleketi adam gibi yönetecek Allah tan korkan adil insanlar arıyoruz.Aynı arayışı yerel basın içinde söylemek mümkün.Belediyelerin ilan kurumu gibi değil gördüğü yanlışı Allah için yazanlar istiyoruz.

  • yorum avatar
    VATANDAŞ
    30-03-2022 11:00

    Sevgili Uğur abicim. Evliya Çelebi parkında bir sporcumuz yoldan parka giren araç nedeni ile spor yaparlarken vefat etti. Bu yol üzerin parktaki kişilerin sağlıklı ve güven içinde yürüyüş ve koşuların yapabilmeler için yolla irtibatlı bölüme dubaların yapılmasını yazmıştınız. Ama bir haber yok. Kişiler ölüm tehlikesi altında spor ve yürüyüşlerini yapmaktadırlar. Acaba belediye buna el atması için kaç kişi daha ölmesi veya sakatlanması gerekiyor. Seni seviyoruz sevgili Uğur ÖZTEKE abicim. iYİ Kİ VARSIN

  • yorum avatar
    Dagli
    30-03-2022 10:33

    Uğur ozteke bey kardesim konya büyük şehir belediyesi halkla ilişkiler basın müdürü gibi bol methiye maşallah maşallah

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    30-03-2022 08:56

    Elinize sağlık. Zabıtalara kamera çok doğru uygulama, kutlarım. Onları da rahatlatacaktır.Hz. Mevlana türbesi bir manevi alan. Kesinlikle ücretli olmalı. Belli sayıda kişi girmeli ve belli süre kalmalı. İçeride selfi şovu bitmeli. Bahçe içinde sigara bile içilmemeli. Ahmet Bilgiç başkanı tebrik ederim. Tüm başkanlarımızın başarıları daim olsun. Kazanan Konya olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.