Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

PROF. DR. ADEM ESEN’İN ÜNİVERSİTE HASSASİYETİ

11 Nisan 2022, Pazartesi 08:50

Bizim gazetecilik mesleğinin benim için en güzel yönü, en keyif veren yanı o ulaşılamayan makam koltuğundan kalktıktan sonra, ya da vakti zamanında para ile her şeyi hükmettin sonra da bazı dostlukların belki de o yıldızlı dönemlerden sonra çok daha samimi olarak sürdürülebilir olmasıdır.

Tıpkı Selçuklu Belediye Başkanı iken bir türlü yıldızımızın barışmadığı Sayın Adem Esen ile bugünlere kadar gelen o içten karşılıksız samimi sevgi ve saygının olduğu gibidir.

Belediye Başkanlığı koltuğunu devrettikten sonra özelliklede İstanbul’a giderek Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü olarak bence tarih yazan ardından İSKİ ve İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi Bölümünde bilimsel çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Adem Esen Bey ile bizim bağımız hiç kopmadı.

Bu bağ kopmadığı gibi her seferinde artarak büyüdü ve bugünlere geldi.

Çok şükür.

Adem Bey Konya ile gönül bağını hiç koparmadı.

Son yıllarda pek çok bilimsel ve siyasi çalışmalara imza attı.

Bu çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın alanla ilgili en yetkili isimleri tarafından adeta bir ders gibi işleniyor.

Neyse geçtiğimiz günlerde Torku’nun Tarım Gıda üniversitesi ile ilgili yazdığım yazının ardından Sayın Esen iki kez uzun uzadıya görüştük.

Çünkü bizim o gün yazdığımız yazı Konya basınında başka meslektaşlarımız tarafından dillendirilmese de Konya dışında ulusal ve yerel basınlarda yer alıyordu.

Adem Bey bu üniversitenin yaşatılması ama bize ulaşan bilgilere göre Selçuk Üniversitesi bünyesinde değil kendi başına bugüne kadar olduğu gibi yola çıkarken belirlediği hedefler doğrultusunda ihtisas üniversitesi olabilmesi için yoluna devam etmesini istiyordu.

Üniversite işletmelerinin başarılı bir idari yönetim işi olduğunun ısrarla altını çizen Sayın Esen bu üniversitenin geleceği için Konya’nın süratle bir araya gelerek panel çalışmalarından bu işte olanların bir araya getirilmesine kadar pek ç ok alternatif yolları anlatıyordu.

Bu üniversitenin Selçuk Üniversitesi bünyesinde olmasının büyük bir handikap olduğuna dikkat çeken Sayın Başkan Selçuk’ta bu bölümün olması ile ihtisas üniversitesi arasında dağlar kadar fark olduğunu söylüyordu.

Acil olarak finansman desteği bulunması gerektiğine dikkat çeken Başkan bu konuda gerektiği takdirde Cumhurbaşkanlığından bile destek alınmasının mümkün olduğuna belirterek “Konya dar alanda bu işe çok kolay çözüm bulabilecek güce sahiptir” diyordu.

……………

Bu ve bundan sonrası şehri yönetenlerin meselesi.

Biz sadece şehir efsanesi haline gelmekte olan duyumların ucunu kanatabildik.

Tozu kaldırdık.

Ancak bu noktada Sayın Esen’in gösterdiği hassasiyet karşısında kendisini her geçen gün daha çok sevip daha çok saygı duymaktan da keyif alıyorum.

BU SURİYELİ HARİTASİ İLE

GEÇTİĞİMİZ HAFTAYA GİTTİM

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin, şehirlere dağılımıyla ilgili haritayı güncelledi.

BM'nin paylaştığı bu haritaya göre 300 binin üzerindeki Suriyeli nüfusuyla en çok Suriyelinin yaşadığı iller arasında İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa başı çekiyor.

Konya’mız ise, İzmir, Mersin, Adana, Bursa ve Kilis ise 100 bin-300 bin arası Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

Bu konuda asla ama asla yorum yapamam.

Hissettiklerimi yazamam.

Niye? Diye sormayın siz benden daha iyisini biliyorsunuz.

Bu yeni harita ile sadece geçtiğimiz hafta sosyal medyada Konya’da yaşanan bir paylaşımı aklıma getirdi.

 

VALİ ÖZKAN BU İŞTE

Birkaç defa üstü kapalı olarak Sayın valimiz Vahdettin Özkan Beyin Devlet adamlığı kimliğinin yanı sıra bilinmeyen, Vali Beyin de pek belli etmediği yürekli bir insan olarak, tertemiz bir Anadolu insanı olarak yüreğinin büyüklüğüne dikkat çekmiştim.

Hafta sonu Konya valiliğinden Sayın Özkan çiftinin fotoğraflı bir haberi servis edildi.

“Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan aile ziyaretleri kapsamına Selçuklu ilçesinde ikamet eden Hurşit Karaman ve ailesinin misafiri oldu.

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazan ayı dolasıyla vatandaşlarımızın iftar sofralarına misafir olan Vali Özkan, Karaman ailesini ziyaret ederek iftar yemeğinde bir araya geldi.”

……….

Bu haber ve fotoğraflar Ramazan ayı ile birlikte bürokratlarımızın siyasilerimizin geleneksel paylaşımlarındandır.

Ama bu haber servisinde dikkatinizi şu fotoğraf karesine çekmek istiyorum.

Vali Bey yerde konuk olduğu ev sahibi Hurşit Beye kendi eli ile çay ikramında bulunuyor.

Evet bu devletin her valisi benim için en güzel insanlardır. 

40 yıldır çalıştığım Valiler hep güzel hatıraları ile gönlümde.  

Ancak Sayın Özkan bu insanı yapısı ile çok farklı ve kelimelerle tarif edemeyeceğim kadar ince bir ruha sahiptir.

Allah kendisinden razı olsun diyorum.

…………..

HALUK YILMAZ BEYİ TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcılığı’na Haluk Yılmaz atandı.

Tahir Akyürek zamanında Konya Büyükşehir Belediyesinde, ardından Fatma Toru Hanımefendinin Meram Belediye Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak daha sonrada Ankara’da DDY’da üst düzey yöneticisi olarak görev yapan dostumuz Haluk Beyin bu son atamasının kendisine ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

………..    

Bu haftaya son derece sakin girdiğimin bende farkındayım.

Ama sizlerden gelenlerle sıkıntılı bazı konuları da hafta içerisinde sizlerle paylaşırız inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah sabredenleri sever

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hafta sonları iftar vakti yaklaşırken trafikte magandalıkta sınırları zorlamadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Doğru Davut
    11-04-2022 16:48

    Abi, bu Adem Esen hocayı Konya Gıda Tarım üniversitesi rektörü yapsak, kendi çevresini ve ilişkilerini ve özgül ağırlığını kullanarak çözer aslında meseleyi. Şehrin Adem Hocaya ihtiyacı var, bu gurbetliği bitirip memleketine dönüp hizmet etse keşke uzaklardan devamlı akıl aşındırıp üzülüp dertlenip duracağına.

  • yorum avatar
    bir bilen
    11-04-2022 13:51

    ne mübarek adammış bu haluk her işten anlıyor maşallah belediye desen fişek demiryolu zaten ondan sorulur şimdide kop idaresi bellimi olur bir sonra uzay ajansına seçerler aya sert iniş yapar.

  • yorum avatar
    bir bilen
    11-04-2022 13:51

    ne mübarek adammış bu haluk her işten anlıyor maşallah belediye desen fişek demiryolu zaten ondan sorulur şimdide kop idaresi bellimi olur bir sonra uzay ajansına seçerler aya sert iniş yapar.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    11-04-2022 10:50

    KOP İdaresi Başkanlığına yeni Atanan Haluk Bey'i ben de tebrik ediyorum. Sn. Haluk YILMAZ'ın T.C. D.D.Y de de görev yapmış olması Konya'nın banliyö treni gereksinimini karşılama konusunda mutlaka bir çalışma içinde olacağını ümit ediyor başarılar diliyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.