Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

BİZ NEYİ NEREDE YANLIŞ YAPIYORUZ?

23 Eylül 2021, Perşembe 08:08

Evet bir insanın önce kendisini bilmesi gerektiğine inananlardanım.

Olaya buradan baktığımız zaman şehrimizi yöneten bazı bürokratlara, bazı siyasilerin, bazı iş adamlarının hatta bazı spor camiasında yer alan isimlerin gözünde çok gıcık hatta muhalif bir yerel gazeteciyim.

Onlar işlerine gelmeyen konuları gündeme getirdiğimiz için bizi de hiç seçmezler.

Hatta Allah bir fırsat verse bizi bir kaşık suda boğarlar.

Ama inanın bu kesime söylemek istiyorum, çok büyük haksızlık yapıyorsunuz.

Elbette sizler seçilmiş ya da atanmış güvenilir isimlersiniz.

Ancak belki de sizlerin elinde olmayan nedenlerden dolayı sade vatandaş nezdinde yaşanan sıkıntılar var.

Bizleri takip eden ya da inanıp güvenen insanlar bu yaşadıkları sıkıntıları bize iletiyorlar.

Mesela bugün olduğu gibi Taşkent Avşar’dan Meram’a, Selçuklu’ya kadar.

Niye?

Yazılsın fotoğraflansın ve de bunlar gündeme gelsin ki sıkıntıya imkanlar ölçüsünde çözüm bulunsun.

Bugün yine size samimi insanlarımızdan gelen iki ayrı hayati konuyu fotoğraflarla köşemize taşıyoruz.

BİNLERCE BALIĞI ÖLDÜRMÜŞÜZ

“Selamünaleyküm Sevgili abim.

Taşkent Avşar barajında su toplamaya başladı.

Ama dereye cansuyu verilmeyince canlılar ölüyor .

Lütfen ilgilenelim.

İnan yazık oluyor.

Hem yazık hem de günah.”

………………

Anlayan anladı değil mi?

EĞİTİMDE BİR YERDE YANLIŞ YAPIYORUZ

Okullara kayıt zamanı geldi mi hepimiz millet olarak kırk numara kırk yalan dolan peşindeyiz. Çünkü evladımızı kendimize göre “iyi” olarak gördüğümüz okul ya da o okulun öğretmenine kayıt ettirmek istiyoruz.

Sözüm ona bunlar yasak.

Hatta yasal olmayan işler.

Peki biz millet olarak bu yasak ya da yasal olmayan işleri yapmasak, büyüklerde bu işlere göz yummasalar bu hafta önce bize gelen bir okulun çevresinden, sonrada kendimizin bizzat şahit olarak görüntülediğimiz okulun önünde bunlar yaşanır mı?

NİYAZ USTA İLKÖĞRETİM OKULU

VELİLERİNİN ÇİLESİ? 

Bakın evladı Konya’nın en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Niyaz Usta İlköğretim Okulunda evladı olan bir annenin feryadını ve bizlerle paylaştığı fotoğraf karelerinden bazılarını sizlerle paylaşalım.

“Niyaz Usta İlköğretim Okulu'nun giriş ve çıkış saatlerinde okulun önündeki yolun tamamen kapanmasıyla oluşan kaostan dolayı o saatte tek geçiş yolu olan ve o yolu kullanmak zorunda olan mahalle sakinleri yolu kullanamamaktadır kaldı ki hayati bir durum söz konusu olsa ambulans ve itfaiye geçişi kesinlikle mümkün değildir, yayalar bile zor geçmektedir.

 

Okul kapasitesini fazlasıyla aşmış mevcutlar şişmiş durumdadır, tahtanın önüne sıralar eklenmekte öğretmenler dolabını bile zor açmaktadır. 3 katlı okulun teneffüslerinde musluklardan boşanırcasına çıkan öğrenciler izdiham oluşturmakta düşüp yaralanmaktadır (başımıza geldi).

Pandemi şartlarında bu kadar öğrencinin okula alınmasındaki maksadı bizler anlayamıyoruz, bu okulda Havzan Mahallesi öğrencisi okuması gerekirken Meram Selçuklu ve Karatay ilçesinden çok fazla öğrenci kaydı yapılmaktadır.

İkamet olarak Havzan Mahallesi gösterilmekte ancak okul whatsap grup yazışmalarında kimlerin servisle hangi güzergahtan hangi semtten geldiği plakasına kadar açıkça yazmaktadır

(Örnekse; Kovanağzı Mah. Yenişehir Mah. Aymanas Mah. Aşkan Mah. Çeçenistan caddesi Pirebi Mah. Lalebahçe Mah. Fetih Cad. Şefikcan Mah. Hava lojmanları Selçuklu Karatay dan olmak üzere uzunca bir liste sıralayabiliriz)

Dolayısıyla buradan da anlaşılacağı üzere gayri resmi bir durum söz konusudur, okulun arka bahçesindeki servislerin sayısından ve rotasından da bu apaçık ortadadır. Okuldaki bu usulsüzlükten dolayı mahalle sakinleri çocuklarını okuldan almak yada özel okul arayışına girmeye mecbur bırakılıyoruz. (Ki bu sebeplerle alan birçok komşu ve velimiz oldu)

Okulun olması gereken kapasite dolayısıyla kalitede olmaması eğitimi aksatmakta ve trafiği tamamen tıkamaktadır, okul önündeki araçlar 4 sıra olarak park yapmakta her gün sabah öğlen ve akşam giriş çıkış saatlerinde kavgalar yaşanmaktadır. O saatlerde evlerimize geçemiyoruz okul önündeki izdihamdan yol kabusa dönmüş durumda.

Bizler okulun önündeki trafikten ve araçlardan dolayı çocuğumuz karşıya geçerken çok korkuyoruz hiçbir güvenlik önlemi yok bir trafik polisi herhangi bir önlem yok, bizler okula güvenmediğimizden evimiz yakında olsa çocuğumuz okula ulaştı mı diye akıllı saat takarak önlem alıyoruz? Sonra bunu da yasaklıyorlar.

Niyaz Usta İlkokulu kapasiteyi aşan öğrencisiyle; öğrencinin velinin ve de öğretmeninin hakkına girmektedir...

Havzan Mahallesi öğrencisinin daha sakin ve sağlıklı sınıflarda kaliteli eğitim alma hakkını elinden almaktadır, dayatmacı tutumuyla her bakımdan mahalle sakinlerine ve öğrencisine haksızlık yapmaktadır...”

BU OKUL DİĞERİNDEN FARKLI MI?

Velimiz Meram’dan örnek verdi.

Buyurun Selçuklu’dan Şükriye Onsun İlkokulundan bizim çektiğimiz birkaç kare.

…………

Eeeee bu yeni bir şey değil zaten.

Yıllardır hem kendimizi kandırıyoruz.

Hem de karşımızdakileri ya da birilerini kandırdığımızı sanıyoruz.

Aynı film aynı senaryo alabildiğine devam.

Haaaa bunun altyapısında büyüklerimizin yapması gerekenler ve siyasetleri adına yapmadıkları var da o nu hangi “cesur yürek” yazar bilemiyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Nefsi bolluğa rağbet ettirirsen bolluk ister; az kanaate alıştırsan aza kanaat eder.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeşil ışıkta bile karşıdan karşıya geçerken sağımıza solumuza bakmayı ihmal etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    dejavu
    24-09-2021 16:23

    e okul sistemine adresi düşen her öğrenciyi kayıt etmekle mükellef okul idaresi suçlu eşi dostu adres aradığında yardımcı olan ve evine yanına adres taşıtan taşıyan suçsuz öyle mi? Ezbere konuşacağınıza gidin okul idaresi ile bi konuşun eminim ki bu işte en mağdur onlardır. Ayrıca sınıfının yarısı yabancı uyruklu öğrenci ile dolu olan başka mahallede oturan kişi de çocuğu için uygun okul aramakta haklı, trafikten şikayet eden de haklı. Nasrettin hoca hesabı herkes haklı ama kimse taşın altına elini sokmazken vurun abalıya misali okuldaki Müdürü suçla Ne güzel hayat

  • yorum avatar
    doğru davut
    23-09-2021 12:12

    Uğur abi bu okulda yıllardır bu rezalet yaşanıyor, mahalle sakinleri çocuklarını ya özel okula gönderiyor ya da başka bir mahallede okul arıyor, şu anda 1. sınıflar 50 55 kişi civarında mevcutla açılmış durumda hem de ikili öğretim olmasına rağmen, corona pandemi vs de bu okuldaki usulsüz işlerin önüne geçemedi, okula başka mahallelerden çocuk yazdıranlara da bir çağrım var, hem çocuğunuz 50 55 kişilik sınıflarda ikili öğretimde kalitesiz bir eğitim alıyor hem de hakkına geçtiğiniz mahalle sakinleri ve öğretmeneler size haklarını helal etmiyor, kulaklarınızı da çınlatıyor, bütün olan biteni seyirci gibi seyreden okul idarecileri , siz de bu çınlamalardan nasibinizi alıyorsunuz merak etmeyin, okul binası resmen tuvalet kokuyor komple çünki normal kapasitenin 3 katı öğrenci olan bir yerde ne temizlik olur ne de hijyen, Niyaz Usta okulu yakında corona nın merkez üssü olur bu kalabalık ve pislikle, ulusal medyaya düşer muhtemelen.

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    23-09-2021 11:38

    Sn. Uğur abi; İnan zaten sıkıntıda olan vatandaşı üzmemek en büyük sevap hem de çözümü basit konularla üzmek vebal. Bize görecek yetkililer gerek. Empati uygulayan görevliler gerek. Vatandaşı ı dinleyen kulaklar gerek. Kim ne derse desin, yıllardır vatandaşın derdini köşesine taşıyıp çözüme aracılık eden sizler gereksiniz. Saygıyla

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    23-09-2021 10:45

    Meczup abi yazmıştı, camiler boş, okullar tıklım tıklım, sınıflar 50 kişi diye.. Çözüm odaklı olmak lâzım. Mansur başkan suçu hükümete atıp öğrencileri ortada bırakmamış, belediye sosyal tesislerini yurt bulamayan 250 öğrenciye açmış, barınma imkânı sağlamış. İstanbul belediyesi süratle öğrenci yurtları yapmaya başlamış. Büyükşehir belediyemizde eski stadda devam eden cami inşaatını okul olarak çevirebilir. yada dersliği ve imkânı olan, bazı camiler pandemi bitene kadar MEB kullanımına verilebilir.

  • yorum avatar
    nuri
    23-09-2021 09:42

    hay Allah razı olsun bu konuyu dile getirenden.niyazusta ilkokulunda sınıflar 53 kişiyi bulmuş durumda bunun en az 20 si başka ilçelerden gelen çocuklar.bunları tek tek isim isim ispat ederim.nasıl kayıt oldular okul aile birliğine ne kadar himmetde bulundular bunlarda belli.bu ülkede sistem filan yok adamını bulan müdürü kafalayan işini görüyor.şimdi çocuğu alsan okul yok özel okula versen en az 25 bin lira.servisi yemeği derken 30 u geçiyor.Allah rızası için bu parayı çoğu insan nasıl versin.böyle başıboşluk böyle iş bilmezlik olurmu.okulun başına koydukları idareci arkadaş idare etmekten başka ne işe yarar.bu ülke en basit ilkokul sürecini dahi yönetmekten acizmidir?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.