İLHAN HOCA KÖŞE YAZIMI OKUMUŞ!
Konyaspor, Gençlerbirliği maçını 2-0 kazanarak derin bir nefes aldı. Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım yazıda yeşil-beyazlı takımın hücum aksiyonları konusunda bazı uyarılarda bulunmuştum. Pozisyon üretmekte ve topu üçüncü bölgeye taşımakta zorlanan takımların duran topları, kornerleri ve hatta taç atışlarını bile etkili kullanması gerektiğini yazmıştım. Arsenal'in korner organizasyonlarından da örnek vermiştim.
İlhan Hoca, sanki yazımı okumuş gibi, Gençlerbirliği karşısında iki golü de korner organizasyonlarından buldu. Üstelik gollerin ikisi de bir savunmacıdan geldi.
İlhan Hoca yazımı okudu mu, bilmiyorum. Ancak aklın yolu bir, doğrunun yolu bir. Elbette bir futbol adamına bunları söylemeye gerek yok. Fakat bazen bazı gerçekleri hatırlatmakta fayda var.
TÜM İSTATİSTİKLERDE KONYASPOR ÜSTÜNDÜ
Konyaspor, Gençlerbirliği karşısında yalnızca maçı kazanmakla kalmadı, sahaya adeta ambargo koydu. Yeşil-beyazlılar, rakipleri karşısında istatistiklerin büyük bölümünde üstün bir görüntü sergiledi. Bu tablo, galibiyetin sıradan bir üç puandan ibaret olmadığını da ortaya koydu.
Geçtiğimiz hafta şut istatistiğine de dikkat çekmiştim. Bu maçta Konyaspor, rakibine oranla çok daha fazla şut çekti. Yani sahada hem skor tabelasına hem de oyunun rakamlarına yansıyan bir üstünlük vardı.
Diyeceğim o ki kazanmak istiyorsan yalnızca tek bir plana bağlı kalmayacaksın. Farklı hücum organizasyonların olacak, alternatif çözümler üreteceksin. Konyaspor, Gençlerbirliği karşısında bunun güzel bir örneğini sergiledi.
BAHADIR HAN, AMED MAÇINDAKİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI BU MAÇTA ALDI
Geçtiğimiz hafta Konyaspor'un kalecisi Bahadır Han'ın Amed deplasmanında çok iyi bir maç çıkardığını, yediği golle mağlubiyeti hak etmediğini yazmıştım. O karşılaşmada ortaya koyduğu emeğin karşılıksız kalmasına gerçekten üzülmüştüm.
Gençlerbirliği karşısında verilen penaltı tartışmalı olsa da içimden, “Sen bu penaltıyı kurtaracaksın. Geçen haftaki emeğinin karşılığını bu maçta alacaksın” diye geçirdim.
Ve içimden geçenler gerçek oldu. Başarılı kaleci, penaltıyı kurtararak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.
Penaltı golle sonuçlansaydı Konyaspor belki biraz daha zorlanabilirdi. Ancak sahadaki görüntü ve istatistikler, yeşil-beyazlıların galibiyete daha yakın olduğunu gösteriyordu. Bahadır Han da yaptığı kurtarışla hem kendi emeğinin karşılığını aldı hem de takımına önemli bir katkı sağladı.
KAYBETSE BİLE BU OYUNU SÜRDÜRMELİ
Konyaspor için bundan sonrası daha da önemli. Yeşil-beyazlılar, ilerleyen haftalarda maç kaybetse bile bu oyunu, mücadeleyi ve saha içindeki disiplini sürdürmeli.
Futbolda her zaman kazanamazsınız. Bazen iyi oynar, istediğiniz sonucu alamazsınız. Ancak doğru oyunda ısrar etmek, mücadeleden vazgeçmemek ve istikrarlı bir görüntü ortaya koymak uzun vadede karşılığını verir.
Konyaspor, Gençlerbirliği karşısında umut veren bir görüntü ortaya koydu. Temennimiz, bu anlayışın devam etmesi ve yeşil-beyazlıların kısa sürede hak ettiği noktalara ulaşması.