Takke düştü
Doğal olarak Konyaspor’suz günümüz geçmiyor.
Konya’da klişe bir soru var; ‘’ Ne Olacak Bu Konyaspor’un Hali?’’
Bu soruyu sormadığımız zaman ve sezon dilimi çok az.
Samsun’dan süper kupa ile dönerken şampiyonluk zamanı geldi diyorduk.
Trabzon’da Traore’nin ayağı kırıldı, döndük Gençlerbirliği maçı sonrası Ahmet Şan’a kurulan kumpas 10 yılda geldiğimiz nokta ikibuçukmilyar liranın üzerinde borç.
Türkiye’de şampiyon olmuş 4 takımdan sonra en fazla geliri olan kulüp Konyaspor , gelin görün her yıl zarar eden bir Konyaspor.
Son 10 yılda dişe dokunur bir tane futbolcu satışı yapamadık. Abdülkerim Bardakçı ve Amir satışları var onlarda Ahmet Şan döneminden kalan oyuncular.
Futbolcu transfer et, faydalı olmasın gönderirken bir sürü para ver.
Klasik durum. Hep Aynı paradox. Hurtado’nun sakatlığı extra durum onu kenara koy, 10 yılda 50-60 tane oyuncuyu faydalanamadan veya zarar ederek gönderdik.
Dön dolaş transferde hata yap. Dön dolaş transferde hata yap.
Döndük bugüne geldik, Ömer Atiker ve ekibi mali açıdan kulübe çok büyük destek oluyor.
Geçenlerde bir yönetici arkadaşla sohbet ederken durumları konuştuk, konu transfere geldi, böyle adam alacaksanız almayın dedim, bende üslup olarak biraz sert kaçtı aslında sonra üzüldüm.
Ama gerçek bu çer çöp transfer yapacaksan yapmamak daha hayırlı.
Bir tane oyuncu al takımı taşısın giderken para kazandırsın.
Geçen sezon yalvardım resmen Manneh var alın diye, şimdi adamın yanına yaklaşılmıyor. Devre arası Bjerkobo için aynı şekilde telkinde bulundum şimdi onunda yanına yaklaşılmıyor.
Gerçekten kulüp mali açıdan bunalımda. Kimse Belediye başkanına, bakan beylere, yönetime serzenişte bulunmasın. Herkes mali açıdan özveri ile çalışıyor.
Ana problem transfer komitesi diye görev yapan arkadaşların transfere Fransız olması.
Hayatta herkesin bir çemberi var herkes o çemberi kadar büyük ve bilgili.
Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının aklını da kullanır. Benim çok sevdiğim bir sözdür.
Ömer Atiker gelirken de ateşten gömlek giymişti, gömlek tutuştu yanıyor. Yangını söndürmek te hiç kolay değil.
Taraftarın yapacağı ise dua etmek. Bu yönetim de giderse Konyaspor için bu mali tabloda yeni yönetim bulmak kolay olmaz.