ODA-BORSA SEÇİMLERİ
Oda-Borsa seçimlerinin, herhangi bir sebeple erteleme olmadığı takdirde önümüzdeki Ekim-Kasım aylarında yapılması bekleniyor.
Erteleme: 4 yılda bir yapılan Oda-Borsa seçimleri, Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir yılı geçmemek kaydıyla ertelenebiliyor. Geçmişte ertelenen seçimler var. Bizde de KTO tarihinde ertelenen seçimler söz konusu. Bu ihtimali bir kenara koyalım.
Oda-Borsa seçimleri, her dönemde büyük heyecan yarattı hassaten de Ticaret Odası Seçimleri.
Makarayı geriye saralım.
Rahmetli Rahim Özkaymak; 50 yıl önce yapılan KTO seçimlerinde o dönemin Oda Başkanı rahmetli Hasan Sert’i yenerek, Oda Başkanı seçildi.
Özkaymak’ın oda başkanlığı seçimlerini kazanması sürprizle karşılandı. Karşı taraf ve çevresi seçim sonuçlarını kabul etmek istemese de, Özkaymak başkan oldu. Birkaç dönem başkanlık yapması beklenen Özkaymak, 18 yıla yakın başkanlık yaptı. Başkanlıkta geçen sürenin fazlalığı, son yıllarda bir takım çevrelerde rahatsızlık yaratmaya başladı. Homurdanmalar arttı.
Özkaymak’ın başkanlığının son yıllarında, Hüseyin Üzülmez meclis üyesiydi. Onu Meclis üyesi yapan insanda, başkan olarak biliniyordu. Özkaymak’ın uzun yıllar süren başkanlığından rahatsız olmaya başlayan çevreler, Üzülmez’in etrafında kümelenmeye başladı. SİYASET-İŞ DÜNYASINDAN ve MÜSİAD, o aralar altın devrini yaşayan İslami Holdingler, Üzülmez’i başkanlığa götüren yolu açtı.
Üzülmez; çok sert kavga-gürültü-karakol-mahkeme-erteleme süreçlerinden sonra KTO Başkanı seçildi.
Hüseyin Üzülmez kendisinden önceki başkanların uzun süre görevde kalmalarının yanlış olduğunu ileri sürerek, başkan seçildi ama kendisi de uzun süre başkanlık yaptı. Onun başkanlığının son yıllarında da, Oda içinde ve kamuoyunda rahatsızlıklar meydana geldi. Homurdanmalar arttı. Rahatsızlığın sebebi daha çok, uzun süren başkanlıkla ilgiliydi.
SELÇUK ÖZTÜRK’ÜN BAŞKANLIĞI
Üzülmez’in başkanlığı döneminde başkanın yakın ekibinden olan Öztürk, bir süre sonra başkanla ters düştü ve son dönemlerde de ikili arasındaki ilişki bir hayli sertleşti.
Selçuk Öztürk, Üzülmez’in milletvekili seçilmesinden sonra 2011 yılında Ticaret Odası Başkanı seçildi.
Yeni başkan uzun yıllar oda başkanı olmanın doğru olmadığını ileri sürerek, kendisinin ilkeli insan olduğunu ve 2 dönem bu görevde kalacağını baştan açıkladı.
“2 dönem” diyen Öztürk,4 dönemdir, Oda başkanı.
5.Dönem olacak mı, bilinmiyor.
Fakat;
Karşı hareketlenmelerin olduğu görülüyor.
Bir takım hazırlıkların olduğu konuşuluyor.
Sokakta tekerrürün ayak sesleri duyuluyor.
Sebep; sırf, uzun süren başkanlık.
Başka sebep konuşulmuyor.