Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1150 %0,53
47,8558 %0,60
4.484,27 % 0,03
Ara

FARUK TEKKANAT’IN GÖRDÜĞÜNÜ GÖRMEZDEN GELENLERİN YATACAK YERLERİ YOKTUR

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Türkiye’yi uçuran, Türkiye’yi lider ülke yapan, Türkiye’yi Dünya ülkesi yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 25 yıldır kandıran Konyalı siyasilerin ve AK Partinin atadığı bürokratların bu dünyada da öbür dünyada da yatacak yerleri yok. 

Üç dört gündür yine hey heylendim.

Çok sevdiğim saydığım inandığım takdir ettiğim hukukçu dostumuz Bülent Aksoy abimiz Cuma günü bugünden tam dört yıl önce Sayın Faruk Tekkanat’ın hukukçu Bülent Aksoy aracılığı ile Beyşehir gölünün bugünkü haline geleceğini isimle soyadı ile TC numarası ile nasıl yazdığının belgesi geldi.

Gelin önce Genel Müdürlüğe yazılan dilekçeyi birlikte okuyalım.   

“TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI

DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Ülkemiz ciddi doğa felaketleri ile mücadele ediyor. Bu felaketlerin ana nedeni küresel ısınma olsa da dere yataklarındaki yerleşmeler gibi alınmayan önlemlerin de felaketi artırdığı malumumuzdur. Bu dilekçemin sebebi de çok büyük bir felaketi önlemektir. 

Uygulama devam ederse BEYŞEHİR GÖLÜNÜN haritadan silineceğinin bildirilmesidir.

Hüyük İlçesi Budak Köyü sakinlerindenim. 

Köyümüze kıyısı olan can damarımız ve gözbebeğimiz Beyşehir Gölü’ndeki çekilme; artık kurumaya doğru gitmektedir. 

En son gittiğim geçen hafta kıyıdan içeri doğru 1-km kadar yürüdüm ve göldeki tehlikeyi açık ve net bir şekilde gördüm. 

Özellikle Beyşehir Gölüne akan çay ve ırmaklar üzerine yapılan göletler ve devamında gelen küresel kuraklık, Çumra Ovasına doğru akıtılmaya devam eden su, Isparta ve Konya sulama kooperatiflerinin çektikleri sular bize miras kalan ve gelecek nesillere emanet etmek zorunda olduğumuz bu doğa harikasını da ne yazık ki yok etmek üzeredir. 

Üniversiteden arkadaşlarımız ile yaptığımız tespitte gölün su yüksekliğinin köprü hizasından ölçülerek bulunamayacağını, gerçek anlamdaki gölün su havzasındaki yüksekliğin göle biriken çamur- toprak birikintisi nedeni ile yarı yarıya düştüğü görülmüştür.

Göl kapalı havza bir göl olsa da belli bir yükseklikten sonra gölün suyunun Beyşehir merkezdeki kanaldan salınması ve Çumra Ovasına doğru sulama için suyun verilmesi yıllardır devam eden bir uygulamadır. Ancak belirttiğimiz gibi su havzasındaki gerçek miktar suya biriken toprak tabakası nedeni ile çok düşüktür. 

Daha da ötesi bunu görmemek için ama olmak gerekir, zira köylüler bu felaketi her geçen gün canlı görmektedir. 

Kurum yetkililerinin de görmesi elzemdir. 

Köyümüzde tarih boyu görülmeyen şekilde gölün suyunun merkezine doğru çekilmesi 1-km yi aşmıştır ve artık yok olma tehlikesine dönmüştür. 

Akşehir, Eber, Eşmekaya Sazlığı … pek çok büyük göl kurumuştur ve buna ne yazık ki hatalı su politikaları nedeni ile göz yumulmuştur. Bu şekilde kurumaya devam ederse ülkemiz tatlı su kaynaklarının tamamını ve en büyüğü olan Beyşehir Gölü de yok olacaktır.

Gölden Isparta yönüne Sulama Kooperatifleri ile çekilen çok büyük miktarda su vardır ki artık göl bu kadar büyük bir kuraklık varken bu kadar büyük bir su aktarılmasına dayanamamaktadır. 

Bu dilekçemin siyasi bir yanı bulunmayıp göl adına “YETİŞİN” “İMDAT” “HELP” “SOS” demek için verilmektedir. 

Yarın torunlarım “Dede eskiden burada göl varmış doğru mu?” dediklerinde boynumu bükmemek için bu dilekçeyi veriyorum. 

Karınca misali bu kötü uygulamaya son verilmesini istemek ve reddedildiğinde de dava açmak için veriyorum. 

Netice itibari ile işbu dilekçeme süresi içinde cevap verilerek, kurumaya doğru giden Beyşehir Gölünü kurtarmak adına, tabii çevrenin korunmasının insanların çilek veya pancar yetiştirmesinden çok daha önemli bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak;

1-Beyşehir Gölüne akan dere ve çaylar üzerindeki göletlerde su toplanmasının durdurulmasını ve göletlerin iptal edilmesini,

2-Beyşehir Gölünden Çumra Ovasına Beyşehir Merkez kanalının açılarak akıtılan suyun gölün havzasındaki gerçek yüksekliği hesap edilerek bilimsel ve bağımsız bir heyetin belirleyeceği ve gölün zarar görmeyeceğini belirteceği yükseklik sınırı aşıldığında salınmasına,

3-Beyşehir Gölünden Isparta İline bağlı kooperatifler vasıtası ile alınan suyun gölün havzasındaki gerçek yüksekliği hesap edilerek bilimsel ve bağımsız bir heyetin belirleyeceği ve gölün zarar görmeyeceğini belirteceği yükseklik sınırı aşıldığında verilmesine, bu yüksekliğin azalması halinde suyun alınmasının durdurulmasına, 

Aksi halde bu en büyük tatlı su gölümüzün de haritadan silineceğinin hatırlatılarak; bu durumda hem meri mevzuata göre görev suçu oluşacak, hem de mahşeri vicdanda da suçlu olacağınızı ihtar ediyorum. 

10.08.2021”

Faruk TEKKANAT”

……………

Faruk Bey ne demiş

“AKSİ HALDE BU EN BÜYÜK TATLI SU GÖLÜMÜZÜN DE HARİTADAN SİLİNECEĞİNİN HATIRLATILARAK; BU DURUMDA HEM MERİ MEVZUATA GÖRE GÖREV SUÇU OLUŞACAK, HEM DE MAHŞERİ VİCDANDA DA SUÇLU OLACAĞINIZI İHTAR EDİYORUM. “

……………….

Değerli abim suçluların bu dünyada hiçbir şekilde suçlanacaklarına artık inanmıyorum.

Amaaaaa

Mahşerde vicdanlarda hem de nasıl suçlu olacaklarına yürekten inanıyorum

Ve bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum.

25 yıldır KOP diye sulama diye ovaya su, Cihanbeyli’ye Kulu’ya su diye Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl yalan bilgi yanlış belgeler verildiğinin çeyrek asırlık gerçeği ile yüz yüzeyiz.

Bir tek siyasi bürokrat çıkıp da ben hata yaptım diyor mu?

Bir tanesi biz Cumhurbaşkanımızı kandırdık diyebiliyor mu?

…………….

CHP’DE YIKIM

EKİBİ TAM KADRO

TAM GAZ GÖREV

BAŞINDA İMİŞ

45 yıldır pek çok şeyi öğrendim.

Pek çok konunun detaylarına ulaştım.

Ama CHP’nin CHP lilerin büyük bir kısmındaki MUHALİF OLMA, MUHALİF ETME damarlarını çözemedim vesselam.

Mesela Rahmetli Deniz Baykal CHP Genel Başkanı iken bende Ankara’da görev yaptığım yıllarda Sayın Baykal’ı yakından tanıma fırsatını bulmuştum.

Vallahi bu CHP zihniyeti o rahmetlinin bile kıymetini bilemedi yaaa.

Gerisini konuşmanın bir anlamı dahi yok.

Hafta sonu şehirden biraz uzaklaştık.

O arada CHP Selçukluda delege seçimi yapılmış

Seçim sonuçlarında bana ulaşan bilgiler doğru ise Selçukluda mevcut Başkan Ali Naci Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, 140 delegenin oyunu almış.

Bize İl Başkanı Bekir Yaman’ın destek olduğunu ifade ettikleri Orkun Polat 134 oy

Ve Meram’ın desteklediğini iddia ettikleri Sayın Onur Düzgün ise 121 oy almış.

…………..

Geçen haftalarda CHP ve CHP Konya ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştım

Pazar günkü sonuçlar adayların mücadelesi Selçuklu’da oy kullanabilmek için Türkiye’nin dört bir yanından tatil sıcak uzak yakın demeden gelen partililerin oy kullanması beni şaşırttı.

Bu parti adına güzel bir işaret idi.

Amaaaa yine kulis bilgilerinde burada belden aşağıya siyaset, çirkin iftaralar iddialar kırıla gitmiş.

Genci yaşlısı ile CHP lilerin bu kötü alışkanlıklarından kurtulması gerekir diye düşünüyorum. 

Neyse ben böylesine kıran kırana bir mücadele veren 3 genç ismi de yürekten tebrik ediyorum.

Ve bu yarış gösteriyor ki önümüzdeki CHP İl Başkanlığı seçimi de kıran kırana geçecek demektir.

Allah’ıma şükürler olsun ki biz bunu da binlerce kilometre uzaktan haftalar öncesinden yazmıştık.

Pazar günkü sonuçlar gelince yanılmadığımızı da görmüş olduk.

EVET BİZ 2011 DE

SAĞ BEYİN-SOL BEYİN

İÇİN ÇOCUKLARIMIZA

DESTEK VERİYORDUK

Dün yine çok sevdiğim bir dostum Ziraat mühendisi Adnan Kabakulak bir dönem AK Parti çatısı altında cengaverce çarpışan dostumuz bana şu fotoğrafı gönderip 

“Abi selamünaleyküm

Nasılsınız abi

Bu resimdeki sizsiniz değil mi?”

Diye soruyordu.

Önce ne olduğunu anlayamadım.

Hatta korktum.

“Evet abi hayırdır ne oldu?

Bu fotoğraf ne?

Nereden çıktı?” dedim

Adnan abimiz yazmaya devam etti

“Eğitimci Selçuk Karaman yazmış sosyal medyada paylaşmış

Demiş ki

Yıl 2011 

İsmet Paşa İlkokulu bodrum katında sağ beyin eğitimine ilk başladığımız öğrencilerimiz Boğaziçi ve Cerrahpaşa öğrencileri artık. 

Tebrikler”

………………

Vay beee.

Bu şehre geldiğim zaman tanıdığım süreçte ailecek görüştüğüm en kral eğitimcilerden sağ ve sol beyin üzerine eğitimler konferanslar dersler veren ama Konya’ya bir türlü anlatamadığım Selçuk Karaman hocam bizim o gün yanımızdaki ödüllendirdiğimiz ilkokul çocuklarının dün Boğaziçi ve Cerrahpaşa’yı kazandıklarını müjdeliyordu.

Yaaa İstanbul Caddesindeki kaderine terk edilmiş İsmet Paşa İlkokulu.

Ve onun bodrum katında minicik öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz.

Dün bu fotoğraf karesini tesadüfen görünce çok duygulandım.

Allah doğrunun yardımcısıdır

Yıl 2011

Yıl 2025

Eğitim her şeydir.

Ama bugünkü eğitimi kastetmiyorum

 GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bana yanlış yapmadan önce bir daha bana asla ihtiyacınız olmayacağınızdan emin olun

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bin binlere iki kişi binip yine kırmızı ışıklarda geçmeye devam etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 gün önce
ozteke Hep aynı klasik cümleler kimi kandırıyorsunuz azdıkların sadece lafola berigele Konya bürokratlarıni boşver Tahir Akyürek Beyşehir Derbentli değilmi yıllardır Akparti Konya Büyükşehir belediye başkanlığı yaptı hala Ak-parti vekili bu Beyşehir gölünün kuruyacagini onlarda biliyordu niye bir önlem almamışlar yüreğin yetiyorsa sor bakalım bu su sorunu ilgili sizin gibi gazetecilerinde vebali var Belediye başkanina hergun yağcılık yapacagıniza Konya da aynı sıkıntı var kandirildikmi yani
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 gün önce
Konya'da bazı devlet kurumlarında (belediye değil) bazı şube müdürleri oturdukları koltuğun havasına fazla girmiş malesef. Geçen haftalarda bir işimiz için görüşmeye gittik. Şube müdürü beyefendi bizi kendi odasına bile kabul etmedi, küçük bir odaya aldı, 3 dakika bizi dinledi, bu üç dakika içinde 3 sefer sözümüze kesti, 2 sefer bizi farklı farklı konuşmakla ve kendi yaptığımız işi bilmemekle itham etti, sonra da başından savdı. İşimizin aksamaması için sesimizi çıkaramadık malesef.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 gün önce
siz altınekine ayçiçeği hüyüğe mısır ekmeğe devam edin olmadı bolca inek besleyin sonra göl kurudu diye dertlenin bu günler iyi günleriniz.
BEĞENME
0
CEVAPLA