Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0612 %0.03
53,9962 %0.08
6.038,59 % -1,67
Konya Postası Gazetesi Spor Hena'nın hedefi: Spor ve eğitimi birlikte yürütmek

Hena'nın hedefi: Spor ve eğitimi birlikte yürütmek

Hatay'da 6 Şubat'taki depremlerde çöken evinden ailesiyle çıkan 16 yaşındaki milli sporcu Hena Karadaş, hem satrançtaki başarılarına yenisini eklemeyi hem de tıp fakültesi kazanmayı hedefliyor

Hena'nın hedefi: Spor ve eğitimi birlikte yürütmek
Okunma Süresi: 2 dk

Satranca 6 yaşında başlayan ve girdiği müsabakalarda dereceler elde eden Hena, Antalya'da geçen yıl 21-28 Ocak'ta düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 15 yaş kategorisinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Turnuvanın ardından Hatay'a dönen genç sporcu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde çöken evinden ailesiyle çıkmayı başardı.

Hena, enkazda kalan kupa ve madalyalarının yenisine Türkiye Satranç Federasyonunun desteğiyle kavuştuktan sonra 3-9 Mart'ta Gaziantep'te düzenlenecek 2024 Türkiye Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası'na odaklandı.

Ağabeyi Eren Çağlar Karadaş gibi tıp fakültesinde okumayı planlayan milli sporcu, eğitimini Mersin Yahya Akel Fen Lisesi'nde sürdürüyor.

"Gelecek yıllarda milli takımda kalmak istiyorum"

Hena Karadaş, depremde çöken evlerinin penceresinden dışarı çıktıklarını, sonrasında Mersin'deki ağabeyinin yanına taşındıklarını söyledi.

Satranca ikametlerinin altındaki kursta başladığını dile getiren Hena, 2020'de Türkiye 5'incisi olarak milli takıma girmeye hak kazandığını anlattı.

Hena, spordaki hedeflerine yoğunlaştığını belirterek, "Bu yıl çok başarılı turnuva geçirmedim ama satranca devam edeceğim. Hedeflerimi gelecek yıl için koydum. Belirli ELO sıralamasına gelerek unvan kazanmak istiyorum." dedi.

Eğitimle satrancı eş zamanlı yürüteceğini vurgulayan milli sporcu, "Düşündüğüm meslekler arasında tıp okumak var. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan ağabeyim bazen derslerini gösteriyor, ilgimi de çekiyor. Tıbbı bitirdikten sonra aynı zamanda satranç kariyerime de göz atıp beraber yürütebilirim diye düşünüyorum." diye konuştu.

Hena, Gaziantep'te düzenlenecek 2024 Türkiye Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası'na hazırlandığını ifade ederek, "Bu yıl kategorimde Türkiye Şampiyonu da Hataylı bir sporcuydu. Ben de Hataylı olarak gelecek yıllarda milli takımda kalıcı olmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcunun Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ağabeyi Eren Çağlar Karadaş da desteklemeye devam edeceği kardeşinin turnuvalarda yanında olacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız