Konya
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,8400 %0.08
55,4413 %-0.11
6.484,98 %-0.24
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’nın Tarihi Peynir Pazarı’nda Bir Aşama Daha Tamamlandı

Konya’nın Tarihi Peynir Pazarı’nda Bir Aşama Daha Tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Peynir Pazarı’nda fiziki ömrünü tamamlamış binaların ikinci etap yıkım çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Konya’nın Tarihi Peynir Pazarı’nda Bir Aşama Daha Tamamlandı
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce birinci etap yıkım çalışmalarını tamamladığı Peynir Pazarı’nda ikinci etap çalışmalarını da tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla şehrin yüzlerce yıllık tarihi kimliğini koruyarak geleceğe hazırlamak için birbirinden önemli kentsel dönüşüm yatırımlarını hayata geçirdiklerini söyledi.

Konya’nın geçmişten gelen kadim değerlerini gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projemiz de bu anlayışımızın önemli bir parçası. Daha önce birinci etap çalışmalarını tamamladığımız projenin ikinci etabında da fiziki ömrünü tamamlamış binaların yıkımını bitirdik. Böylece 2 bin 235 metrekarelik bir alanda dönüşüm gerçekleştirilmiş oldu. Burada yalnızca fiziki bir dönüşüm gerçekleştirmiyor, aynı zamanda şehrimizin hafızasını, ticari geçmişini ve kültürel mirasını geleceğe taşıyacak bir süreci yürütüyoruz. İnşallah şehrimizin tarihi ticaret aksını daha güçlü hale getireceğiz” diye konuştu.

Tarihi alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın memnuniyetini esas aldıklarını da vurgulayan Başkan Altay, projenin hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız