Konya
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,7142 %-0.08
53,4949 %0.79
6.696,90 % 1,00
Konya Postası Gazetesi Spor Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu

Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Arca Çorum FK, Esenler Erokspor'u 2-0 mağlup ederek adını Süper Lig'e yazdıran üçüncü ve son takım oldu.

Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 4 dk

15. dakikada Fredy'nin sağ kanattan ortasında Thiam'ın yerden vuruşunda, direkten dönen topa kaleci Ertuğrul Çetin sahip oldu.

37. dakikada kırmızı siyahlılar öne geçti. Oğuz Gürbulak'ın sol kanattan ortasında ceza sahasında yükselen Serdar Gürler, topu ağlara gönderdi: 0-1

İlk yarı Arca Çorum FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

53. dakikada Çorum FK farkı ikiye çıkardı. Pedrinho'nun soldan kullandığı kornerde ceza sahası içinde yükselen Thiam, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2

Çorum FK, karşılaşmayı 2-0 kazanarak Süper Lig'e yükseldi.

Maçın bitiş düdüğüyle kırmızı siyahlı oyuncular, büyük mutluluk yaşadı.

Erzurumspor FK ile Amed Sportif Faaliyetler'in doğrudan yükseldiği Süper Lig'e adını yazdıran üçüncü ve son takım Arca Çorum FK oldu.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da izledi.

ARCA ÇORUM FK'NİN TEKNİK DİREKTÖRÜ UÇAR: ÇOK FARKLI DUYGULAR HİSSEDİYORUM, ÇOK HEYECANLIYIM

Arca Çorum FK'de teknik direktör Uğur Uçar, ilk kupasını almanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Uçar, maçın oynandığı MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Oyuncusu Attamah'ın babasının vefatı nedeniyle burada kutlama yapmayacaklarını belirten Uçar, çok heyecanlı olduğunu ve ilk kupasını aldığını aktardı.

Uçar, futbolculuk döneminde Konya'da kariyerinin önüne geçen ağır bir sakatlık geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün kaderin cilvesi mi demek gerekiyor bilmiyorum, teknik direktör olarak farklı bir hikayenin içinde buradayım. Çok farklı duygular hissediyorum, çok heyecanlıyım. Hoca olarak ilk kupam oluyor, inşallah devamı gelir. Futbolculara inandığım için buraya geldim. Onların emeklerine, alın terlerine teşekkür ediyorum. Her şeylerini verdiler, ne desek yaptılar. Biz de bunun karşılığını aldık."

Başkan ve kulüp yöneticilerine de teşekkür eden Uçar, "Çorum halkına çok teşekkür ediyorum. Çünkü inanılmaz kenetlendiler. Bizle yattılar, bizle kalktılar. Bu şampiyonluğu en çok onlar hak etti. Kutlasınlar, eğlensinler ama dikkatli gitsinler, gece yola çıkmasınlar. Sevincimiz kursağımızda kalmasın. Ondan sonra bu eğlenceyi Çorum'da devam ettireceğiz. Çorum, Süper Lig'de." diye konuştu.

EROKSPOR CEPHESİ

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Güray Gündoğdu ise Süper Lig'e çıkan Çorum FK'yi tebrik ederek başarılar diledi.

Finalde kaybettikleri için üzgün olduklarını aktaran Gündoğdu, karşılaşmada çalıştıkları pozisyonlardan goller yediklerini dile getirdi.

ARCA ÇORUM FUTBOL KULÜBÜNÜN TARAFTARLARI KENTTE KUTLAMA YAPTI

Tarihinde ilk kez Trendyol Süper Lig'e yükselen Arca Çorum Futbol Kulübünün taraftarları kentte kutlama yaptı.

Taraftarlar, Süper Lig'e yükselmenin sevincini şehrin caddelerinde tur atarak yaşadı.

Kadeş Barış Meydanı ve Hürriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar, meşaleler yaktı.

Arca Çorum FK bayraklarıyla araç konvoyları oluşturan taraftarlar, şampiyonluk marşları eşliğinde kentin sokaklarını tek tek gezdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜM ÇORUMLU KARDEŞLERİMİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Trendyol 1. Lig play-off final mücadelesini kazanarak bu yıl Süper Lig'e yükselen son takım olan Arca Çorum FK'yı, Arca Çorum FK camiasını ve tüm Çorumlu kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: SÜPER LİG'DE BAŞARILAR DİLİYORUM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Trendyol 1. Lig play-off finalinde gösterdiği başarılı performansla Süper Lig'e yükselen Arca Çorum FK'yı, tüm futbolcularını ve taraftarlarını tebrik ediyor, Süper Lig'de başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: BU ANLAMLI BAŞARININ ÇORUM FK CAMİASINA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Süper Lig'e yükselen son takım olan Arca Çorum FK'yi tebrik ederek, bu anlamlı başarının Çorum FK camiasına hayırlı olmasını diledi.

BAKAN BAK: TRENDYOL SÜPER LİG'DE BAŞARILAR DİLİYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Esenler Erokspor ile Arca Çorum Futbol Kulübü arasında oynanan Trendyol 1. Lig play-off finalinde rakibini mağlup ederek Trendyol Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olan Arca Çorum Futbol Kulübünü kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarlarını tebrik ediyorum. Esenler Erokspor'u da finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyor, Arca Çorum Futbol Kulübüne önümüzdeki sezon mücadele edeceği Trendyol Süper Lig'de başarılar diliyorum."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız