İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2026 İİT Gençlik Başkenti ilan edilen Konya’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ile İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) işbirliğinde, gün içerisinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde "Filistin Günü" başlıklı bir dizi program düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Filistin'de yaşananlara farkındalık oluşturmak için Selçuklu Kongre Merkezi’nde programlar düzenlediklerini ifade etti. Etkinlikler kapsamında ise alanında deneyimli isimlerin etkinlik alanında olacağını belirtti.
Program kapsamında; İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Profesyonel Futbolcu Mesut Özil, Güreşte Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Harun Erdenay ve Ulusal Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen katılım gösterecek.
Etkinlikler sonunda ise TÜMOSAN Konyaspor ve Filistin Milli Takımı özel maçta sahaya çıkacak. Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’de oynanacak mücadeleye takımlar "Evimiz Sizin Evinizdir" sloganıyla dostluk maçında karşılaşacak.
TÜMOSAN Konyaspor kulübü Başkanı Ömer Atiker, mücadele öncesi yaptığı açıklamalarda müsabaka girişinin ücretsiz olduğunun altını çizerek Konyalıları müsabakaya davet etti. Atiker,’’ Girişlerin ücretsiz ve biletsiz olacağı bu anlamlı gecede tribünleri hep birlikte dolduralım. İki takımı da alkışlayalım. Misafirlerimize Konya'nın sıcaklığını ve kardeşliğini gösterelim’’ dedi.