Muhteşem Türk Hakemleri
Konyaspor geçen hafta Antalya’da kazanıp ligde iyice rahatlamıştı.
Hafta içi Fenerbahçe ile kupada karşılaşan Konyaspor tur atlayan taraf olmuştu.
Konyaspor bu hafta ligimizin kötü hakemlerinden Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmada Trabzonspor’u konuk etti.
Bu hakemi Avrupaya gönderip maç yönettiriyoruz…
Türk hakemliğinin içinde bulunduğu acı duruma çok güzel örnek.
Konyaspor, Trabzonspor karşısında maça iyi başladı, Onana olmasa daha ilk yarım saatte Konyaspor 4-0 önde olabilirdi. Müsabakanın ilk yarısı Onana ile Konyaspor arasında geçti.
Sonrasında ilk yarı bitmeden Berkan ile 2 gol bulan Konyaspor devreyi 2-0 önde kapattı.
İkinci yarıya Trabzonspor 3 oyuncu değişikliği ile başladı. Halil Umut Meler’in de desteği ile 12 kişi mücadele eden Trabzonspor, Konyaspor’u çok zorladı.
Hakemlerin genelde verdiği ve vermediği penaltılar ile çıkardığı kartlar tartışılır.
Bu Halil Umut denen arkadaş yanlış korner kararları, kendi kafasından uydurduğu faul kararları ile futbolu sahada katletti.
Maç sonu ise gülen taraf Konyaspor oldu.
Konyaspor sancılı geçirdiği sezonda son dönemde aldığı puanlar ile ligde rahat bir konuma geldi, bana göre kupa finalinde karşılaşma ihtimali yüksek olan Trabzonspor karşısında güzel bir prova yaptı.
İlhan Palut ve öğrencileri 90 dakika çok iyi mücadele ettiler. Bundan sonra Konyaspor iç sahada tekrar Fenerbahçe’yi ağırlayacak.
Konyaspor haftaya Rize deplasmanına gidecek, ardından iç sahada Fenerbahçe mücadelesi var. Konyaspor sezonu Kayseri deplasmanında tamamlayacak.
Trabzonspor mağlup oldu, tabi Trabzon camiası buna muhtemelen çok üzüldü fakat sonuca en çok üzülen Halil Umut Meler oldu. 90 dakika verdiği mücadele boşa gitti. Bu MHK de ne var bilemedim gitti. Nüfusu 90 milyona yaklaşan ülkede hakem yetişmiyor.
Konyaspor camiasını tebrik ediyorum.
Bu sezondan çıkarılacak çok ders var. Şimdi bana göre hedef kupada oynanacak Beşiktaş mücadelesi.