Her şey Fenerbahçe için
Konyaspor için çok renkli bir sezon oldu. Sezon başından beri her türlü aksiyona şahitlik ettik.
Devre arası transfer kapandığı gün şöyle ifade kullanmıştım. Konyaspor Türkiye Kupasının en büyük favorisi.
Devre arası yapılan takviyeler ve İlhan Palut’un gelişi ile Konyaspor bambaşka bir kimliğe büründü.
En son Antalyaspor galibiyeti ile ligde iyice rahatlayan Konyaspor tamamen kupaya odaklandı.
Konyaspor kadrosuna bu haliyle iki oyuncu transfer edersek seneye şampiyonluk hayal olmaz. Bir tane Jevtoviç’ten daha iyi ön libero, Bir tane çok hızlı hücum kanat oyuncusu, 1 tane Hızlı sırtı dönük oynayabilen santrafor, Kramer ağır oyuncu.
Tüm eksiklere rağmen Konyaspor kupada çok büyük favori.
Fenerbahçe mücadelesinde tribünler boş kaldı, yönetim kurulunun bilet politikası fiyasko ile sonuçlandı, umarım bir daha böyle yapmazlar. Bu arada ısrarla göz ardı edilen bir konu var, Konya şehir merkezine illa ki bilet satışı ile alakalı yer yapmak gerekiyor.
Gelelim Fenerbahçe mücadelesine.
İlk onbirleri gördüğümde Fenerbahçe’den böyle bir kadro beklemiyordum.
Yabancı hocalar Türkiye’ye adapte olmayı bir türlü beceremiyorlar. Konyaspor ise bu konuda avantajlı, rakipler Konyaspor’un sezon başından beri 70 metrede dağınık oyunu ile İlhan Palut’un sistemli oyunu arasında dağlar kadar fark var.
Rakipler henüz Konyaspor’u çözemedi.
Fenerbahçe maçında ise sağ tarafı Uğurcan, sol tarafı Berkan ile kapatan Konyaspor göbekte Adil Nagalo ile defansif güvenliği üst seviyede tuttu, Fenerbahçe zaten dikine oynama becerisi olmayan takım, top orta sahada gezdi durdu. Konyaspor2un yakaladığı birkaç pozisyonda ise Goncalves ve Muleka ağır kaldılar. Muleka’nın fazla kilolardan kurtulması lazım. Kasımpaşa’daki atletik görüntüsünden eser yok.
Ortada geçen mücadele uzatmalara gitti, uzatmanın ilk 15 dakikasında Fenerbahçe can havliyle saldırdı ama Bahadır için çok zor bir maç olmadı. Bahadır’ın yan toplardaki güven veren performansı gelecek için çok umut vadetti.
Konyaspor uzatmanın son anlarında bulduğu penaltı ile tur biletini cebine koydu.
Maçın hakemi ise sefilleri oynadı. Tüm ikili mücadelelerde takdir hakkını Fenerbahçe’den yana kullanan hakem, penaltıyı vermemek için kırk takla attı ama vermek zorunda kaldı. Penaltıdan sonra da Fenerbahçe’ye gol attırmak için büyük çaba harcadı ama olmadı, olmadı…
Sonra Dünyanın en değerli yedinci liginden Dünya Kupasında neden hakem yok. Hakemlerimiz rezil.
Turu geçen Konyaspor, bu sene Beşiktaş’ı hiç yenemedi. Ben Konyaspor’un Beşiktaş’ı yenme hakkını Kupa yarı finalinde kullanacağını düşünüyorum.
Tebrikler Konyaspor.