Mucize, Uğur Böceği
Öncelikle tüm müminlerin Ramazan-ı şerifi mübarek olsun.
‘’Söylesem tesiri yok, sussam gönlüm razı değil.’’
‘’ Gülherme konusunda temkinliyim, sol bek konusu uzun lig maratonunda sorun olabilir. ‘’
10 Ağustos Eyüp galibiyeti sonrası böyle yazmışım.
‘’ Konyaspor 6 veya 8 numara transfer etmedi. Romanyalı oyuncunun transferinde yönetici kardeşimiz Konyaspor ligde 4 takıma çalım attı’’ deyince ben yadırgadım.
Bu cümlenin meali Konyaspor ligde piyasaya hakim menejer koalisyonun belirleyip sunduğu oyuncuları transfer ediyor. Bu şu demek futbol aklı çok üst seviyede değil.’’
8 Ağustos tarihinde ise bunları yazmışım….
Konyaspor takımında kötü gidişe dur diyemiyoruz, mucize bekliyoruz. Uğur böceklerinden medet umuyoruz.
Eski stadyumda 1 nolu sahaya hoca götürülüp dua edildiğini biliyorum…
İşimiz duaya kaldı, Konyaspor’un tek şansı var o da ligde Konyaspor’dan daha kötü takımlar olması.
Recep hoca gerçekten kötüydü transfer döneminde Konyaspor’u mahvetti, Çağdaş Atan asla doğru tercih değildi.
İlhan Palut ismi şehirde seviliyor, onun da en büyük problemi doğruyu geç bulması pratik değil. Kimse İlhan Palut şapkadan tavşan çıkarır diye beklemesin, Konyaspor çok şanssız bir fiftüre sahip, bu hafta mucize olur da Galatasaray’dan puan alırsa Konyaspor kurtulur.
Geçmiş tarihlerde Konyaspor, Galatasaray’ı Avrupa kupası maç arasına denk getirdiğinde hep puan aldı. Bu hafta yeni bir mucizeye, hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var.
Cumartesi ve Pazar gecesi üşenmedim tek tek kadrodaki oyuncuların eski performanslarına baktım, dikkatimi çeken en önemli şey Bazoer’in Ajax, Porto, Wolsburg gibi takımlarda orta alanda görev yapması ve o pozisyonda çok başarılı olması oldu. İlhan Palut umarım Adil ve Nagolo stoper tandemi önünde bu cevheri değerlendirir. Dedim ya İlhan Palut pratik değil bu dediğimi yapması için en az 2-3 hafta geçmesi lazım iyice Melih-Berkan ikilisinden umudu kesecek o zaman bunu yapar. O zamana kadar iş işten geçmez ise.
Gelelim Gülherme Sitya konusuna yönetim ve İlhan Palut’tan aksiyon bekliyordum da Gülherme’nin bu şekil takımdan gönderilmesini çok yadırgadım. Sezon başı zaten belli, adam geçen sene de aksamıştı. 35 yaşında oyuncudan ne bekliyordunuz ki. Birde 3 lü oynama sevdasına oyuncuyu perişan ettiler. Gülherme’nin kadro dışı kalması takımdaki sorunların hepsini çözecek heralde, ne diyeyim Allah akıl fikir versin.
Galatasaray karşısına da Konyaspor 3 lü savunma ile çıkıp fark yerse o zaman Konya’da yer yerinden oynar demedi demeyin.
Tabi bu yöneticiler bilmiyor, bu şehirde kaldırım taşları nasıl yerinden söküldü. Araboğlu makasında yanan resmi hizmete mahsus Renoyu…
Sezon başından beri yapmayın dedik olmadı, etmeyin dedik olmadı.
Olacak ile öleceğe çare yok, dua edelim uğur böcekleri yanımızda olsun, mucize eseri Galatasaray’dan puan alalım…