Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4793 %-0.04
51,2782 %-0.63
6.525,99 % -3,87
Ara

SUÇLU ARANIYOR

YAYINLAMA:

Karşılaşma öncesi seremonide bir durgunluk göze çarpıyordu. Oyun konsantrasyonu olmadığı gözden kaçmıyordu. Nitekim “ne oluyor” demeden maçın 13. dakikasında skor 2-0 oldu. Yhoan Many Andzouana’nın çok basit bir çalımla geçilmesi sonrası Musaba yürürcesine attığı golle Samsunspor 5. dakikada öne geçti. Kendimize gelmeden 13. dakikada durum 2-0 oldu. İlk pozisyonumuzu 20. dakikada bulduk. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü elimize aldık. Ancak maça 20 dakika geç gelmiş bir hava vardı. Bu durum gol pozisyonlarında da kendini gösterdi. Son vuruşlarda bir türlü topu kale çizgisinden geçiremedik. İlk devrede gol bulur, ikinci devreye umutla başlarız beklentisi vardı ama olmadı. “Hadi ikinci devreye golle başlarsak olur” ümidi sadece düşüncede kaldı. Futbolcular, stat ve Konyaspor camiası maça bir türlü gelemedi.

İkinci devreye golle başlar mıyız diye düşünürken 55. dakikada durum 3-0 oldu. Otuz beş kırk metre topu sürerek, ceza sahası ön çizgisi üzerinde ikiye birle kalemizde üçüncü golü gördük. Bu dakikadan sonra seyircinin Recep hocaya “istifa” çağrıları arttı. Takımın verimsiz futbolu, son üç lig maçını evinde kaybeden Konyaspor’umuzun sanki seyirciyi de kaybetmesine neden oluyor. Maça olan ilgi de taraftarın takıma olan inancını sorgulatır nitelikteydi. Maçın başındaki hava, maçın sonunda protestoya döndü. Geçtiğimiz günlerde yönetimin Recep hocaya sahip çıkan açıklaması sonrası gelmeyen iç saha galibiyeti, sadece hocaya değil artık yönetime de isyan noktasına geldi. Recep hoca maç sonrası yaptığı açıklamada istifayı düşünmediğini söyleyince seyirci bu adımı yönetimden beklemeye başladı. Alınması gereken kararlar zamanında alınmadığı takdirde geç kalınmış olabilir. Seyirci bu kararın zamanında alınması için uzun süre istifa çağrıları yaptı. Görünen o ki geç verilen kararların faturası ağır olacak.

Geçen haftaki yazımızda Gençlerbirliği maçının “can suyu” olduğunu söylemiştik. Büyüklerimiz iyi bilir; yeni ekilen fidanlara önce su verilir. Bu suya halk arasında “can suyu” denir. Bu sulama sonrası doğru zamanda sulamaya devam edilmezse fidan ölür. Samsunspor maçından da mağlubiyetle ayrılmak böyle oldu. Seyirci sulamaya devam edecek, yeni birini istiyor. Yönetimin Recep hocaya verdiği destek takımı ayağa kaldırmazsa giden sadece puanlar değil, güven de olacak. Yönetim seyirciyi kaybederse köprüleri kurmak o kadar da kolay olmayacaktır. Yönetimin yapması gereken sadece bununla sınırlı değil. Düşünün, maçın 13. dakikasında 2-0 geriye düşmüşsünüz. İkinci hatta üçüncü golcüyü oyuna sokmanız gerekiyor. Fakat hoca bir kenara bakıyor, bir sahaya bakıyor; elinde o oyuncular yok. Acilen kadro derinliği için çalışmalar yapılmalı! Her ne kadar Jinho Jo çokça alkışlansa da Konyaspor’un ilacı olamaz. Bu maç gösterdi ki acilen kadro revizyonuna ihtiyacımız var.

Bu kadroda eksiklikleri kim tespit edemediyse suçlu o!

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *