Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Konya Sıfır atık bilinci Konya’yı sardı! 101 OKUL 211 TON ATIK TOPLADI 

Sıfır atık bilinci Konya’yı sardı! 101 OKUL 211 TON ATIK TOPLADI 

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor" ödül töreni düzenlendi

Sıfır atık bilinci Konya’yı sardı! 101 OKUL 211 TON ATIK TOPLADI 
Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu Seyir Tepesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet  Pekyatırmacı,  son dönemde çevre konusunun bütün dünyanın öncelikli gündemlerinden olduğunu söyledi.

Başkan Pekyatırmacı,  “Doğayı ve çevreyi sürekli insan eliyle kirletiyoruz ve insanlık bunun farkına vardı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı sıfır atık programı dünyaya öncü oldu. Biz de Selçuklu belediyesi olarak sıfır atık kapsamında önemli faaliyetleri gerçekleştirdik. Sıfır atık konusunda duyarlılığımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu sene 101 okulumuz 211 ton atığı doğaya kazandırdı. 101 okulumuzdaki tüm öğrencilerimiz çevre bilinciyle hareket etti.Önemli olan doğayı korumak ve muhafaza etmek” ifadelerine yer verdi. 

“AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN” 
Güzel ve aydınlık bir gelecek için yetiştirilen nesillere teşekkür eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Böyle güzel bir ortamda olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Temiz çevrenin kıymetini bilmek adına bu tür etkinlikler oldukça önemli. Katkı sunan tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“DAHA PARLAK BİR GELECEK”
Sıfır atığın önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "Sıfır atık gerçekten günümüz dünyasının en önemli konularından ve bizim de çocuklarımıza öğretmemiz gereken bu değeri kazandırmamız gereken en önemli konulardan birisi. Dünyanın nüfusunun artması, şehirleşmenin artması bu konuyu önemli bir hale getiriyor günümüzde. Gerçekten çok büyük bir proje. Sıfır atık bilincini kazandırdığımızda geleceğimizin Türkiye’si daha aydınlık daha parlak olacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız