Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Konya ve çevresi için beklenen yağışlara ilişkin son durumu değerlendirdi.
Demir, "İlk oluşumlar başladı. Ok yönünde güçlenerek ve genişleyerek ilerlemesi bekleniyor. Bereketli olsun." ifadelerini kullanarak yağış hücrelerinin oluşmaya başladığını duyurdu.

Paylaşıma göre, oluşan yağış sistemlerinin ilerleyen saatlerde güçlenerek etkisini artırması bekleniyor. Özellikle kurak geçen dönemin ardından beklenen yağışların tarım arazileri ve su kaynakları açısından faydalı olması umut ediliyor.
Yetkililer ise ani sağanak, kuvvetli rüzgar ve yerel olumsuzluklara karşı vatandaşların güncel meteorolojik uyarıları takip etmelerini tavsiye ediyor.