Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, bayram öncesi ilçe merkezinde yaşanan trafik ve otopark yoğunluğuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan eleştirileri dikkatle takip ettiklerini belirten Bayındır, Beyşehir’in kronikleşen otopark sorununu kalıcı projelerle çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.
Başkan Bayındır, eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alana toplam 3 bin 600 araç kapasiteli, 7 katlı otopark projesinin bu yıl içerisinde başlayacağını ve kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Projenin ilçe merkezindeki araç yoğunluğunu önemli ölçüde azaltması bekleniyor.
Çarşı merkezindeki trafik akışını rahatlatmak için yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceğini belirten Bayındır, cadde kenarlarına otopark sayaçları yerleştirilerek ücretli otopark sistemine geçileceğini söyledi. Bu uygulamayla uzun süreli parkların önüne geçilmesi ve vatandaşların daha kolay park yeri bulmasının amaçlandığı kaydedildi.
Öte yandan, vatandaşların eski belediye hizmet binası olarak bildiği hal girişindeki yapının 2027 yılında kaldırılacağını ifade eden Bayındır, pazar girişinin açılarak balık satış noktalarının arka kısmına kadar uzanan alanın otoparka dönüştürüleceğini belirtti.
“Biz sorunları biliyoruz” diyen Başkan Bayındır, Beyşehir’in hangi noktalarda sıkıştığını ve vatandaşların beklentilerini yakından takip ettiklerini vurgulayarak, daha düzenli ve yaşanabilir bir Beyşehir için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk
BBP Lideri Destici Recep Konuk'ta taziye ziyaretinde bulundu
#Konya / 25 Mayıs 2026
İçişleri Bakanlığından 100 günde 50 bine yakın operasyon
#Güncel / 25 Mayıs 2026
Yorumlar