Konya
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,6200 %0.06
53,1097 %0.11
6.617,14 % -0,66
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'da "Örgü Sinema" etkinliğinin ikincisi yapıldı

Konya'da "Örgü Sinema" etkinliğinin ikincisi yapıldı

Konya’da düzenlenen “Örgü Sinema” etkinliğinde 85 kadın bir araya gelerek Türk bayrağı motifleri ördü. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar hem örgü ördü hem de birlikte film izledi.

Konya'da "Örgü Sinema" etkinliğinin ikincisi yapıldı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’da kadınları sosyal sorumluluk projeleri etrafında bir araya getiren “Örgü Sinema” etkinliğinin ikincisi, Kentplaza AVM’de bulunan Paribu Sinema salonunda gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Moda Tasarım mezunu Elçin Kocaarslan’ın herhangi bir STK çatısı altında olmadan bireysel olarak organize ettiği etkinlikte yaklaşık 85 kadın katılımcı, Türk bayrağı motifleri ördü. “Hanım dilendi bey beğendi” modeliyle hazırlanan parçaların birleştirilmesiyle oluşturulacak Türk bayrağının, projenin yürütüldüğü 7 ilde sergileneceği belirtildi. Sosyal medya üzerinden organize edilen etkinlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ışıklar kapatılarak flaşlar ve bayraklarla görsel bir atmosfer oluşturuldu, daha sonra katılımcılar birlikte örgü yaparak film izledi.
“AMAÇ KADINLARI SOSYAL HAYATA KAZANDIRMAK”
Etkinlikteki temel amacın böyle bir sosyal sorumluluk projesi ile sosyal hayata kazandırmak olduğunu ifade eden Kocaarslan, “Bu ikinci etkinliğimiz. İlkinde huzur evinde yaşayan vatandaşlar için şal örmüştük. Bizim temel amacımız, buradaki kadınları bu tarz etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle kazanmaya çalışmak. Bu doğrultuda Konyalı kadınlarımızla el ele verip Türk bayrağımızı birlikte ördüğümüz ve o bayrağa hep beraber dokunabildiğimiz için açıkçası çok mutlu ve gururluyum. Kadınlarımızın bu anlamlı projede bizimle beraber olması, bana her şeyden öte onlar adına da gerçekten büyük bir mutluluk veriyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız