Konya
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,7428 %0.33
53,0970 %-0.11
6.631,54 % -0,41
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'da etkili olan yağış ne kadar sürecek? İşte detaylar..

Konya'da etkili olan yağış ne kadar sürecek? İşte detaylar..

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya'da yağışların sabaha kadar aralıklarla devam edeceğini ve yarın geniş bir alanda tekrar kuvvetli yağışların yaşanacağını belirtti. Yerel farklılıklar nedeniyle bazı bölgeler çok az yağış alabilirken, bazıları yoğun yağış görecek.

Konya'da etkili olan yağış ne kadar sürecek? İşte detaylar..
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya genelinde etkisini sürdüren yağışlara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Demir, mevcut yağışların sabaha kadar aralıklarla devam edeceğini, yarın ise il genelinde çok geniş bir alanda yeniden kuvvetli yağışların etkili olacağını belirtti.
Açıklamaya göre, Konya’nın büyük bölümünde beklenen yağışlar yer yer kuvvetli şekilde görülecek. Demir, bazı bölgelerin yağıştan neredeyse hiç etkilenmezken, kısa mesafelerde bile ciddi farkların oluşabildiğine dikkat çekti.


“Konvektif yağışların en belirgin özelliği bu” diyen Demir, aynı sistem içinde çok yakın iki nokta arasında bile büyük yağış farklılıklarının yaşanabildiğini ifade etti. Örneğin Yazır Mahallesi’nde yaklaşık 5 kilogram yağış kaydedilirken, sadece 10 kilometre uzaklıktaki Karkent Mahallesi’nde 40 kilograma kadar yağış ölçüldüğü bildirildi.
Demir, bu durumun yağışların doğasından kaynaklandığını vurgulayarak, “Yağışların cilvesi de bu” ifadelerini kullandı. Ayrıca bazı bölgelerin hiç yağış almamasının da mümkün olduğunu belirterek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.
Meteorolojik gelişmelerin gün içinde değişkenlik gösterebileceği, özellikle ani ve yerel sağanakların etkili olabileceği uyarısı yapıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız