Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4233 %0.08
53,2145 %-0.24
6.838,29 % -0,62
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Karatay’dan Konyalı sanayiciye atık yönetimi eğitimi

Karatay’dan Konyalı sanayiciye atık yönetimi eğitimi

Karatay Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yapmış ve gerçekleştirilen söz konusu toplantıda; sanayilerdeki imalat atıklarının çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi amacıyla yürütülen Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) hakkında bilgi Konyalı sanayici bilgilendirilmişti. Bu önemli toplantının ardından, sistem ve izlenecek süreç; Karatay Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bu kez Karatay’daki sanayilerde anlatılmaya başlandı

Okunma Süresi: 2 dk

Sanayi işletmelerinden kaynaklanan imalat atıklarının doğru yönetilmesi, söz konusu atıkların sebep olabileceği çevresel kirlenme ile bozulmaların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, çevre mevzuatı kapsamında; tesis, firma ve şahısların yükümlülüklerini yerine getirmelerini kolaylaştıran uygulamalara giriş yapabildiği çevrimiçi bir platform olan Entegre Çevre Bilgi Sistemi’nin daha da yaygınlaşması amacıyla Türkiye genelinde pek çok çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü, Meram ve Selçuklu Belediyeleri işbirliğiyle sanayicilere yönelik olarak “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yapmıştı.

Gerçekleştirilen toplantıda; çevre mevzuatları çerçevesinde atığın ve atık türlerinin ne olduğu, atıkların bertaraf yöntemleri, atık üreticisinin ve sahibinin yükümlülükleri, ilçe belediyelerinin toplamakla yükümlü olduğu atıklar ve bilgilendirme sonrasında sahada yürütülecek çalışmalar hakkında Konya’nın sanayi siteleri yönetimleri ve temsilcilerine yönelik olarak ayrıntılı bilgilendirmeler yapılmıştı.

İMALAT ATIKLARI YÖNETİMİ KONUSUNDA KONYALI SAHAYİCİLER SAHADA BİLGİLENDİRİLDİ

Bu toplantının ardından Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı söz konusu bilgilendirme etkinliğinde bakanlığın Entegre Çevre Bilgi Sistemi uygulamasının nasıl kullanılacağı, Atık Taşıma Talebi’nin (MoTAT) nasıl oluşturulacağı, Atık Beyan Sistemi, belediyelerin toplamakla sorumlu olduğu atık türleri ile daha sonra yapılacak saha denetimleri ve bunun sonucundaki olası idari yaptırımlar gibi daha birçok konuda bilgilendirilme çalışması gerçekleştirildi.

Öte yandan Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri; sanayi bölgelerinde hali hazırda bulunan çöp konteynerlerinin de değişimlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, evsel nitelikli atıkların atılabileceği plastik yeşil çöp konteynerleri, ihtiyaç olan yerlere yerleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *