Konya
Parçalı bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3453 %0.15
53,8923 %-0.06
6.170,44 % 0,25
Konya Postası Gazetesi Konya Karapınarlı öğrenciler Meke Gölü'nde

Karapınarlı öğrenciler Meke Gölü'nde

Karapınar Meke Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Days 2023 etkinlikleri çerçevesinde Meke Gölü üzerinde önemli bir iklim değişikliği araştırması yaptı

Karapınarlı öğrenciler Meke Gölü'nde
Okunma Süresi: 1 dk

Proje, okulun öğretmenleri Merve Söğüt, Mustafa Taşkıran ve Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Akça rehberliğinde gerçekleştirildi.

Öğrenciler, Meke Gölü çevresinde iklim değişikliğinin etkilerini belirlemek amacıyla detaylı gözlemler ve analizler gerçekleştirdi.

Yapılan incelemelerde öğrenciler, Meke Gölü'nün geçmiş yıllarda su dolu olduğunu, çevresinde birçok bitki ve kuş türü barındırdığını, ancak günümüzde iklim değişikliği nedeniyle bu zenginliğin azaldığını ortaya koydu.

Mevcut durumu belgeleyen öğrenciler, iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında öğretmenler Merve Söğüt, Mustafa Taşkıran ve Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Akça, elde edilen verileri Avrupa Birliği Erasmus Projeleriyle paylaşma kararı aldı. Bu adım, uluslararası platformda iklim değişikliği ve doğal yaşamın korunması konusundaki bilincin artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız