Konya
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,7655 %0.04
52,8381 %0.01
6.931,67 % 0,56
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Kahramanmaraş okul saldırısında dikkat çeken detay: Katliamı 4 gün önce planlamış!

Kahramanmaraş okul saldırısında dikkat çeken detay: Katliamı 4 gün önce planlamış!

Kahramanmaraş’ta 9 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısına ilişkin Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. 8. sınıf öğrencisi failin katliamı 4 gün önceden planladığı dijital materyallerle ortaya çıkarken, silahların sahibi olan polis başmüfettişi baba tutuklandı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda gerçekleşen ve Türkiye’yi yasa boğan silahlı saldırıda soruşturma derinleşiyor. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemelerde, saldırgan çocuğun evindeki bilgisayarında 11 Nisan 2026 tarihli bir belgeye ulaşıldı. Bu belgede failin, saldırıdan günler önce "büyük bir eylem gerçekleştireceğine" dair planlarını not aldığı ortaya çıktı.

9 CAN KAYBI, FAİL OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Öğle saatlerinde okulda dehşet saçan 8. sınıf öğrencisinin saldırısı neticesinde; 1 öğretmen ve 8 öğrenci olmak üzere toplam 9 kişi yaşamını yitirirken, saldırgan çocukta olay yerinde yaşamını yitirdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bölgeye giderek durumu yerinde inceledi. Soruşturma için 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 10 Cumhuriyet Savcısı özel olarak görevlendirildi.

POLİS BAŞMÜFETTİŞİ BABA TUTUKLANDI

Saldırıda kullanılan 5 adet tabanca ve 7 şarjörün, failin babası olan Polis Başmüfettişi Uğur Mersinli adına ruhsatlı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan baba, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCILIK: "RESMİ AÇIKLAMALAR DIŞINDAKİ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN"

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Söz konusu tabancaların, failin babası olan polis başmüfettişi Uğur Mersinli adına ruhsatlı tabancalar olduğunun tespiti üzerine şüpheli tutuklanmıştır. Failin dijital materyallerinde yapılan incelemelerde, 11/04/2026 tarihli büyük bir eylem gerçekleştireceğine dair belge içeriğine ulaşılmıştır. Mevcut deliller itibariyle eyleme ilişkin herhangi bir terör bağlantısı tespit edilememiş olup eylemin failin bireysel olarak gerçekleştirdiği bir eylem olduğu ön kanaatine varılmıştır. Provokatif paylaşım yapan hesaplara yönelik adli işlemler başlatılmıştır. Resmi makamlarca gerçekleştirilen açıklamalar dışındaki paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *