Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,1695 %0.13
54,0286 %-0.05
6.036,72 % 0,25
Konya Postası Gazetesi Konya Hüseyin Oprukçu yeniden aday

Hüseyin Oprukçu yeniden aday

Hüseyin Oprukçu yeniden aday
Okunma Süresi: 2 dk

Mahalli İdareler Seçimleri için Konya’da Cumhur İttifakı’nın adayları belli oldu. Ereğli için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday listesine giren Hüseyin Oprukçu, Ereğli için 2014 yılından bu yana süregelen çalışmalarını yeniden aday seçilmesiyle devam ettirecek.  

HÜSEYİN OPRUKÇU KİMDİR?

1958 Ereğli doğumlu olup,

İlköğretim ve ortaöğretimini Ereğli’de tamamlayan Hüseyin Oprukçu İvriz Öğretmen Lisesi mezunudur.

Üniversite eğitimini Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamlandıktan sonra, aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsün de Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmetler personeli olarak başladıktan sonra, Kamu İşverenleri Sendikasında Uzman olarak devam etmiştir.

Etibank Genel Müdürlüğünde kamu hizmeti ve görevlerinde bulunan Oprukçu bu kurumda müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı görevlerini ifa etmiştir.

2009 yerel seçimlerinde Ereğli de Belediye Başkanı görevini başarıyla 2014 yılına kadar sürdürmüştür.

Belediyecilik hizmet ve çalışmalarına Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak sürdürmüştür.

Tüm bu bilgi, birikim ve tecrübeleriyle Ereğli’ye layık olduğu hizmetin devamı için tekrar Belediye Başkanı olarak 31 Mart 2019’te Ereğli Belediye Başkanı Seçildi.

Hüseyin Oprukçu evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız