Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,7746 %0.08
55,8683 %-0.14
6.384,76 %-0.62
Konya Postası Gazetesi Konya CHP’li Bektaş: "Bugün gazeteciler suç işledikleri için değil, işlerini yaptıkları için yargılanıyor"

CHP’li Bektaş: "Bugün gazeteciler suç işledikleri için değil, işlerini yaptıkları için yargılanıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş gazetecilerin gerekçesiz tutuklanmasını TBMM’sindeki konuşmasında gündeme taşıyarak, “Bugün gazeteciler suç işledikleri için değil, işlerini yaptıkları için yargılanıyor. Gazetecilerin gerekçesiz her tutuklaması adaletin değil, korkunun verdiği bir karardır.”

CHP’li Bektaş: "Bugün gazeteciler suç işledikleri için değil, işlerini yaptıkları için yargılanıyor"
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Barış Bektaş TBMM’sindeki konuşmasının devamında Demokraside gazeteci iktidarın değil, milletin gözü ve kulağıdır diyerek:

“Bir ülkenin cezaevlerinde gazeteci varsa o ülkede sorulamayan sorular, yazılamayan haberler vardır. Bugün gazeteciler suç işledikleri için değil, işlerini yaptıkları için yargılanıyor. Haber suç delili, soru tehdit, eleştiri dezenformasyon sayılıyor. Oysa hukuk şüpheyi somut delille sınırlandırır ve tutuklamayı gerekçeye dayandırır. Gerekçesiz her tutuklama adaletin değil, korkunun verdiği karardır. Demokraside gazeteci iktidarın değil, milletin gözü ve kulağıdır. Gazeteciyi kapatan duvarlar aslında milletin gözünü kapatır. Bugün bir muhabirin mikrofonuna uzanan el yarın hepimizin sesine uzanır. Basın özgürse millet gerçeğe vâkıftır ve iktidar millete hesap verir. Bu kürsüden, gazeteciler özgür bir ülkenin müreffeh geleceğinin teminatıdır diye yinelemek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız