İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin yürüttüğü soruşturmada dikkat çeken bir adım atıldı. Soruşturma kapsamında, kurultayda oy kullanan delegeler ile birinci derece yakınlarının mali ve sosyal güvenlik kayıtlarının incelenmesi için çeşitli kurumlardan bilgi talep edildi.
Edinilen bilgilere göre, Başsavcılık bünyesindeki Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen inceleme çerçevesinde, delegeler ve yakınlarına ait banka hesap hareketleri, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarının savcılığa gönderilmesi istendi.
Söz konusu incelemenin, kurultay sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan iddiaların araştırılması ve olası mali ilişkilerin ortaya çıkarılması amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Savcılık tarafından talep edilen bilgi ve belgelerin değerlendirilmesinin ardından soruşturmanın seyrine ilişkin yeni işlemlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik soruşturma sürerken, savcılığın geniş kapsamlı veri incelemesi yürüttüğü ve elde edilecek bulgular doğrultusunda sürecin şekilleneceği ifade ediliyor.
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk
Özboyacı’dan net mesaj: “Terörü gündemimizden kalıcı olarak çıkaracağız”
#Konya / 11 Ağustos 2026
Türkiye’nin ortak değerleri için Meclis’te yoğun mesai: Konya Vekilinden önemli mesaj!
#Konya / 10 Ağustos 2026
Yorumlar