Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6304 %0.11
52,5769 %0.46
6.812,73 % -0,26
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya CHP Konya Milletvekili Bektaş, tarım fuarını ziyaret etti

CHP Konya Milletvekili Bektaş, tarım fuarını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş TÜYAP Konya Tarım Fuarındaki firmalarla görüşerek, üretimleri ve sorunları hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’a Tarım Fuarını ziyaretinde, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, Meram İlçe Başkanı Halil Erdem, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ve partililer eşlik etti. 

Tarım fuarına katılan firmaların stantlarını ziyaret eden Barış Bektaş, firmaların üretimleri ve sorunlarını dinleyerek: 

“Ekonominin genel seyrinin iyi olmadığı ve ABD ve İran savaşından dolayı ülkemiz ekonomisi iyi gitmediği gibi, gittikçe de durağanlaşıyor. Çiftçimiz ve üreticimizde önünü görmekte oldukça zorlanıyor. Özellikle çiftçimiz ekonomik şartlarının iyi olmadığından makine ve ekipman almakta zorlanıyor. Böylesi durumlarda dünyanın birçok ülkesi üreticisini ve sanayisini destekliyor. Bu ülkelerin kamu bankalarınca finans desteği sağlanırken, bizde de bu durum yetersizdir. İktidar çiftçimizi, üreticimizi ve sanayicimizi finans noktasında desteklemelidir. Kamu bankalarında finans desteği sağlamalıdır. Bunun yanında stratejik bir sektör olan tarım sektörü ve paydaşlarının yaşadığı sorunları çözüme kavuşturarak, ayakta kalmasını sağlamalıdır. Tarım fuarı Konya’mız için oldukça önem taşıyor. Çünkü Konya, tarımsal üretim ve sanayisinde iyi bir yerdedir. Fuar alanının daha yeterli hale getirilerek, yeni holler ilave edilmelidir. Fuar alanına ulaşımı daha da kolaylaştırmalıyız. Konya tarım fuarının düzenlemesine emek veren kurumlara ve herkese teşekkür ediyorum ” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *