Konya
Parçalı bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3791 %0.13
53,9326 %-0.15
6.169,04 % 0,23
Konya Postası Gazetesi Konya Anadolu'nun en büyük külliyesi şimdi kütüphane!

Anadolu'nun en büyük külliyesi şimdi kütüphane!

Ilgın Belediyesi tarafından Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu gençlere özel hazırlanan proje kapsamında Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu olarak yapımı tamamlanıp hizmete açıldı. Konya Postası Gazetesi haber merkezi olarak biz de kütüphaneyi yerinde inceledik. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş'tan ve yetkililerden bilgi aldık.

Anadolu'nun en büyük külliyesi şimdi kütüphane!
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Haber:  Ilgın Belediyesi, Lala Mustafa Paşa Külliyesi'nde bulunan Büyük Han Toplantı Salonu'nu gençlere özel bir proje kapsamında Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu'na dönüştürerek hizmete açtı.

Anadolu'nun en büyük menzil külliyelerinden biri olan bu tarihi külliye, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından gençlerin buluşma noktası haline gelen Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu ile daha da değer kazandı.

Lala Mustafa Paşa tarafından 1576 yılında Mimar Koca Sinan'a yaptırılan tarihi Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan bu han, gençlere yönelik bir proje çerçevesinde yeniden düzenlendi ve gençlerin büyük ilgisini çekti.

Çeşitli işlevlere sahip olan bu projede konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanları bulunuyor.

Son dönemde birçok önemli projeyi hayata geçiren Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, yaptığı açıklamada, "Çok amaçlı olarak tasarlanan bu proje, konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanlarına ev sahipliği yapıyor. Umarım gençlerimizle sık sık buluştuğumuz bir yer haline gelir. Gençlerimize hayırlı olsun" dedi. (Kübra Karaburç)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız