Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

MİCHALAK, REKOR KIRDI!

MİCHALAK, REKOR KIRDI!
Konyaspor’un genç kanat oyuncusu Konrad Michalak, 7 yıllık kariyerinin en golcü sezonunu bu yıl yeşil-beyazlı forma altında yaşıyor. Michalak, sezonun bitmesine 1 hafta kala 4 gol ve 4 asiste ulaşarak kariyer rekoru kırdı

POLONYALI MİLLİ OYUNCU, KONRAD MİCHALAK KONYASPOR FORMASI ALTINDA  EN GOLCÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR 

Konyaspor’un genç kanat oyuncusu Konrad Michalak, 7 yıllık kariyerinin en golcü sezonunu bu yıl yeşil-beyazlı forma altında yaşıyor. Michalak, sezonun bitmesine 1 hafta kala 4 gol ve 4 asiste ulaşarak kariyer rekoru kırdı.

KARİYER REKORU KIRDI

Yeşil-beyazlı takımın 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Rus ekibi Akhmat Grozny takımında kiraladığı Polonyalı sağ kanat oyuncusu Konrad Michalak, profesyonel futbolculuk kariyerine Polonya’nın köklü kulüplerinden Legia Varşova takımında başladı. Ardından sırasıyla Sosnowiec, Legia Varşova (kiralıktan döndü), Wisla Plock, Legia Varşova (kiralıktan döndü), Lechia Gdansk, Akhmat Grozny, Ankaragücü ve Rizespor formaları giyen Michalak, kariyerinin en golcü sezonunu 2021-2022 sezonunda normal sezonun bitmesine 1 maç kala bu yıl yaşadı. 24 yaşındaki başarılı oyuncu bu sezon Konyaspor formasıyla 37 maçta 4 gol atarak kariyer rekoru kırdı. Michalak 4 kez de gol pası verdi.

7 YILLIK KARİYERİNİN EN İYİSİ!

2015-2016 yılında profesyonel kariyerine başlayan Konrad Michalak, 3 sezonluk Legia Varşova döneminde toplam 4 maça çıkarken 1 gollük performans sergiledi. Sosnowiec kariyerinde ise 15 karşılaşmaya çıkan Michalak, sadece 2 gol atma başarısı gösterdi. 2017-2018 sezonunda Wisla Plock formasıyla 30 resmi maça çıkan 24 yaşındaki kanat, 1 gol 3 asistlik katkı sağaldı. Michalak,  2018-2019 sezonunda Lechia Gdansk ekibiyle 26 maça çıktı. Polonyalı oyuncu bu süreçte ise 1’er gol ve asistle oynadı. Türkiye’ye yolu düşmeden önce Akhmat Grozny ekibiyle 8 maça çıkan Michalak, sadece 1 gol atabildi.

168 MAÇTA 13 GOL

Konyasporla kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Polonyalı Michalak, Türkiye’de daha önce Ankaragücü ve Rizespor formaları giydi. Söz konusu Ankaragücü forması altında 14 karşılaşmada ter döken Michalak, gol atma başarısı gösteremezken sadece 2 asistlik katkı sağladı. Başkent ekibinden sonra yolu Rize’ye düşen 24 yaşındaki milli oyuncu, Karadeniz temsilcisi ile 34 maça çıkarken, 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Konyaspor’a bu sezon yaz trasnfer döneminde dahil olan Konrad Michalak, 34’ü Süper Lig, 3’ü Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 37 maçta 4 gol 4 asist yaparak sezonun bitmesine 1 maç kala kariyer rekoru kırdı. Michalak, 8 farklı takımda çıktığı 168 maçta şu ana kadar toplam 13 gol attı.

“EN BÜYÜK GELİŞİMİ MİCHALAK’DA GÖRDÜM”

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut da, oyuncuların kişisel gelişimlerine vurgu yaparak en çok gelişimi Michalak’ta gördüğünü belirtti. 3-1 kazanılan Hatayspor maçı sonrası konuşan ve Konrad Michalak’a övgü dolu sözler sarf eden 45 yaşıdnaki Palut, "En büyük gelişimi Michalak’da gördüm. Bir antrenörü en çok oyuncusunu aldığı noktadan çok daha ilerlerde görmek mutlu eder. Polonya Milli Takımına seçildiği gün inanılmaz mutlu oldum. Antrenörlerin çalıştığının karşılığını alıp sevindiği günler oluyor. Takım gelişimlerinin yanı sıra oyuncu gelişimleri de iyiydi.” değerlendirmesinde bulundu. (Yılmaz ÇELİK)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!