Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2411.1
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63080.7$

Şehit Büke'nin cenazesi memleketi Konya'ya getiriliyor

Şehit Büke'nin cenazesi memleketi Konya'ya getiriliyor
Ümraniye’de görev başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Emrah Büke (25) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende şehidin ailesi ayakta durmakta zorlandı.

Kaza, Elmalıkent Mahallesi’nde meydana geldi. 3 ay önce mesleğe başlayan motosikletli trafik polisi Emrah Büke, virajı alamayınca önce kaldırıma çarptı ardından refüje savruldu. Kazanın etkisiyle ağır yaralanan polis memuru, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Büke burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polis memuru için bugün İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin annesi Nuran Büke, babası Erdal Büke, kız kardeşleri ve silah arkadaşları katıldı.

"HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

Törende konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, "25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.30 sıralarında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz kadrosunda görevli Polis Memuru Emrah Büke görev esnasında, Ümraniye ilçemiz Atatürk Mahallesi Şile Yolu Elmalıkent köprü altı bağlantı yolunda resmi motosikletle seyir halindeyken virajı alamayarak tek taraflı trafik kazası yapması sonucu ağır yaralı olarak kaldırılmış olduğu Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. 2023 yılında Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezinden başarı ile mezun olan ve geçtiğimiz yılsonunda teşkilatımıza katılan Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimizin ve devletimizin bekası uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Manevi varlığınızdan güç alan, polis teşkilatımız sizlerin fedakârlığı sayesinde ilelebet payidar kalacaktır. Kıymetli Meslektaşlarım, Şehidimizin Saygıdeğer Yakınları; Bugün; yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür! Allah hepimize sabırlar versin. Devletine ve Milletine bağlı, görev aşkı ile dolu iken, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen Aziz şehidimizi, hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı. Şehidin cenazesi duaların ardından, tören mangası tarafından cenaze aracına bindirilerek memleketi Konya’ya gönderilmek üzere yola çıktı. Şehidin ayakta durmakta zorlanan ailesine İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş destek oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!