Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedildi. Sarsıntının yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili tüm kurumların saha taramalarına derhal başladığını belirtti. Bakan Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.
İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Geçmiş olsun. Rabbim milletimizi ve devletimizi her türlü afetten, felaketten ve musibetten muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.
İzmir Valisi Süleyman Elban da, “Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup, bölgede tarama çalışmaları aralıksız sürmektedir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.
Depremin ardından AFAD ve yerel ekipler, hasar tespit ve tarama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları sabırlı ve tedbirli olmaya çağırdı.