Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4074 %0.08
53,4378 %-0.11
6.881,69 % -0,36
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Öğrencilere deprem, öğretmenlere yangın eğitimi

Öğrencilere deprem, öğretmenlere yangın eğitimi

Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü eğitmenleri, Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere deprem, öğretmenlere de yangın anında yapılması gerekenleri anlattı. Sınıf ve salonlarda yapılan bilgilendirme sonunda öğrenciler, senaryoya göre meydana gelen deprem sonrası çök-kapan-tutun uygulamasının ardından okulu boşaltırken, öğretmenler de aldıkları bilgilerle yangına müdahale etti

Okunma Süresi: 2 dk

AFAD Erzurum İl Müdürlüğü, okullara yönelik eğitimlerini sürdürüyor. AFAD Eğitim Uzmanı Yasemin Gök başkanlığındaki 29 kişiden oluşan uzman eğitmenler Palandöken ilçesindeki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde afet farkındalık eğitimi yaptı. Yaklaşık 700 öğrencinin bulunduğu okulda sınıflara dağılan AFAD eğitmenleri afetler hakkında bilgi verdi ve olası deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı. 

Eğitmenler deprem anında uygulanması gereken çök-kapan-tutun taktiğini gösterdi. Sınıflardaki teorik bilginin ardından gerçekleştirilecek tatbikat senaryosu gereği çalan zille birlikte 700 öğrenci 3 dakika 25 saniye içerisinde 4 katlı binayı boşaltarak toplanma alanına gitti.

ÖĞRETMENLERE YANGIN EĞİTİMİ 

AFAD eğitmenleri okulda görevli öğretmenlere de yangın söndürme konusunda ders verdi. Konferans salonunda toplanan öğrencilere yangına yapılacak müdahale yöntemlerini anlatan eğitmen Bülent Kan, elektrik ve yağ yangınlarına suyla müdahale edilmemesi gerektiğini anlattı. Okul bahçesinde toplanan öğretmenler, eğitmenlerin nezaretinde yangın tüpüyle alevlere müdahale yöntemini öğrendi.

DERS ZİLİNİ DEPREM ANI KABUL ETTİK 

AFAD Eğitim Uzmanı Yasemin Gök, 24 sınıfı bulunan okula 29 görevliyle eğitim verdiklerini söyledi. Eğitmenlerin, her bir şubede ders anlatır gibi afet ve acil durumlarda ne yapılması konusunda bilgi verdiğini ifade eden Gök, "Eğitmenler, sınıflarda afet öncesi, afet anı ve sonrasında ne yapılması gerektiğini öğretti.

Ders zilini deprem anı olarak kabul ettik. Öğrencilerle beraber çök, kapan tutun hareketi yaptık. 30 saniye sonra yani depremin bitmesinden sonra tahliye işlemini gerçekleştirdik. Toplanma alanlarına gittik. Öğretmen ve eğitmen arkadaşlarımızla içerde herhangi bir öğrenci kalmamasına dikkat ettik" diye konuştu.

Öğretmenlere de yangınla alakalı bilgiler verdiklerini söyleyen Yasemin Gök, "Yangın öncesinde almaları gereken tedbirler ile yangın anında yapabilecekleri konusunda bilgilendirmede bulunduk. Öğretmenlerimize yangın söndürme cihazını nasıl kullanacaklarını gösterdik" dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *