Konya
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,7471 %0.33
53,1264 %-0.06
6.646,63 % -0,19
Konya Postası Gazetesi Güncel Muğla'da ormanlara giriş yasağı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı

Muğla Valiliği, artan hava sıcaklıkları ve orman yangını riskine karşı yeni tedbirleri açıkladı. Valilik tarafından yayımlanan genel emir kapsamında, ormanlara 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında girişler yasaklandı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Muğla Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yayımlanan '2026/1' sayılı genel emirde, 'Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu' kararı doğrultusunda orman yangınlarının önlenmesine yönelik tedbirlerin artırıldığı bildirildi. Karara göre, yetkili kurum ve kişiler dışında belirlenen ormanlara giriş yapılamayacak. Genel emir kapsamında ormanlar ile çevresinde ve içinden geçen yollarda mola vermek ve piknik yapmak da yasaklandı. Vatandaşların yalnızca kendilerine ayrılan tescilli piknik alanlarında ateşsiz piknik yapabileceği belirtilirken; işletmelerin de yangın riskine karşı denetim ve uyarı sorumluluğu bulunduğu ifade edildi.

 
Muğlada ormanlara giriş yasağı
 

ANIZ ATEŞİ DE YASAKLANDI

Kararda ayrıca orman içi ve kenarında yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin bırakılmasının yasak olduğu vurgulandı. İnşaat ve tadilat faaliyetlerinde kaynak işlemleri yapan kişi ve firmalarınsa en az 2 adet 12 kilogramlık yangın söndürme tüpü bulundurmasının zorunlu hale getirildiği kaydedildi. Valilik, anız, bağ-bahçe ve tarla temizliği amacıyla bitki örtüsü yakılmasının da yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, vatandaşların alınan tedbirlere hassasiyetle uymalarını isteyerek, kurallara aykırı davrananlar hakkında yasal işlem uygulanacağını bildirdi.

 


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız