Konya
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0408 %-0.04
53,7855 %0.05
6.123,83 % -0,06
Konya Postası Gazetesi Dünya Çocuk istismarı materyalleri nedeniyle hapis cezası

Çocuk istismarı materyalleri nedeniyle hapis cezası

Avustralya Federal Polisi (AFP), bir kişinin, aralarında yapay zekayla üretilmiş çocuk istismarı materyallerin de bulunduğu çocuk istismarı görselleri bulundurma ve erişim sağlama suçundan 2 yıl hapis cezası aldığını duyurdu

Çocuk istismarı materyalleri nedeniyle hapis cezası
Okunma Süresi: 1 dk

AFP bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Tazmanyalı bir adam, Tazmanya Ortak Çocuk İstismarıyla Mücadele Ekibi soruşturmasının bir parçası olarak tespit edilen ve Yapay Zeka tarafından oluşturulan içeriği de bulunan çocuk istismarı materyallerini yüklemek ve indirmek suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkumiyet kararının, Tazmanya tarihinde yapay zeka tarafından üretilen çocuk istismarı materyalleriyle ilgili ilk karar olduğuna inanılıyor.

Gravelly Beach'te yaşayan 48 yaşındaki adam, çocuk istismarı materyali bulundurma ve bunlara erişim sağlama suçunu kabul etmesinin ardından 26 Mart 2024 Salı günü Launceston Yüksek Mahkemesi'nde mahkum edildi."

EBEVEYNLERİN YARISI ÇOCUKLARINI BİLGİLENDİRMİYOR

AFP Dedektifi Çavuş Aaron Hardcastle, soruşturmanın Tazmanya'da yapay zeka tarafından üretilen çocuk istismarı materyallerini ilk kez tespit etmesi ve ele geçirmesi açısından önemli olduğunu ifade ederek “Çocuk istismarı materyali, hangi biçimde olursa olsun hâlâ çocuk istismarı materyalidir” dedi. AFP, 2020 yılında yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak ebeveynlerin yarısının, çocuklarına internet güvenliği hakkında bilgi vermediğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız