Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0530 %0.06
56,3459 %0.23
6.635,59 %1.53
Konya Postası Gazetesi Dünya Azerbaycan'dan Türkiye'deki depremzedelere yardımlar sürüyor

Azerbaycan'dan Türkiye'deki depremzedelere yardımlar sürüyor

Azerbaycan halkının, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan vatandaşlar için topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan 2 tır, başkent Bakü'den Türkiye'ye hareket etti

Azerbaycan'dan Türkiye'deki depremzedelere yardımlar sürüyor
Okunma Süresi: 1 dk

Azerbaycan'da Türkiye'deki depremzedelere destek olmak için sivil toplum kuruluşlarınca (STK) başlatılan yardım kampanyaları sürüyor.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Kardeş Kömeği (Yardımı)" platformunun organizasyonunda toplanan ihtiyaç malzemeleri ve gıda paketlerinin yüklendiği 2 tır, Bakü'den uğurlandı.

"Kardeş Kömeği" Platformu Koordinatörü, MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Reşat Cabirli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazan nedeniyle "Kardeş sofrasından senin de payın olsun" isimli kampanya başlattıklarını, bu kapsamda toplanan 2 bin gıda paketini depremzedelere ulaştıracaklarını bildirdi.

Kardeş Kömeği Platformu olarak Türkiye'deki deprem bölgesine bugüne kadar 170'den fazla tır gönderdiklerini belirten Cabirli, "Kardeşlerimizin yaraları tam sarılana kadar desteklerimiz sürecek. Yardımlarımızı ihtiyaçlara uygun olarak devam ettirmeye çalışacağız." dedi.

Cabirli, bugün uğurladıkları tırların Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Elbistan ilçelerindeki depremzedelere yardım ulaştıracağını belirtti.

Yardımların toplanmasında katkıda bulunanlara teşekkür eden Cabirli, "Allah Türk'ü korusun. Türk devleti ve milletinin bu enkazın altından daha da güçlenerek çıkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız