Konya
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0352 %0.05
56,1895 %0.30
6.308,40 %0.07
Konya Postası Gazetesi Asayiş Sanayi sitesinde korkutan yangın! 7 kişi etkilendi

Sanayi sitesinde korkutan yangın! 7 kişi etkilendi

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde Fatih Sanayi Sitesi’nde bir iş yerinde çıkan yangın, bitişiğindeki iş yerine de sıçradı. Yangın itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesinin yanı sıra esnaf ve vatandaşların desteğiyle söndürüldü. Yangında iki iş yerinde hasar meydana gelirken, 2 itfaiye görevlisi, 1 polis memuru ve 4 vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Sanayi sitesinde korkutan yangın! 7 kişi etkilendi
Okunma Süresi: 2 dk

Yangın, saat 20.50 sıralarında Selvilitepe Mahallesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi 115. Sokak’taki bir oto yıkama ve aksesuar dükkanında çıktı. Dükkandan yükselen alevleri görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede alevler, bitişiğindeki yedek parça satışı yapılan iş yerine de sıçrarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangına çok sayıda itfaiye personeliyle beraber, 25 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz, 7 su tankeriyle müdahale edildi. Esnaf ve vatandaşlar da yangını söndürmek için çalışmalara destek verdi. Ekiplerin müdahaleleriyle yangın 2.5 saatte kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangına müdahale ederken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan itfaiye erleri Ali Şahin ve Emin Kurtulmuş ile dumandan etkilenen polis memuru Erhan Aktuğ ile vatandaşlar Mustafa Ali Ecil, Erol Meral, İsmail Topalcık ve Salih Can Akar, sağlık ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Tedaviye alınan 7 kişinin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



VALİ ÜNLÜ, OLAY YERİNE GELDİ

Manisa Valisi Enver Ünlü, Turgutlu’ya gelerek yangını söndürme çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı, esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ünlü’ye Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Turgutlu Kaymakam Vekili Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam da eşlik etti. Yaralı itfaiye personeli ve vatandaşların durumunun ciddi olmadığını belirten, Enver Ünlü, "Olayın adli yönü var, olayın çıkış sebebi belli değil, Sayın Savcımız gerekli tahkikatı yapacak. Yangının çıkış sebebi, ihmal, kasıt var mı, gecikmede müdahale var mı, bunlar netlik kazanacak, incelemeler yapacak. Gerekli tedbirler alarak gerekli dersleri çıkararak önceden hazırlık yapmamız lazım. Bütün esnafımıza geçmiş olsun diliyorum. Gerekli önleyici tedbirleri almamız gerekiyor. Esnafımızın zararları gerekli kurumlarca karşılanacak" dedi.

YANGINDAN ETKİLENENLERİ ZİYARET ETTİ

Vali Ünlü, daha sonra Turgutlu Devlet Hastanesinde, yangından etkilenen görevlileri ve vatandaşları ziyaret etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız