Konya
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0031 %0.05
55,9994 %0.03
6.310,67 %-0.46
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'nın o İlçesi il mi olacak? Başkan açıkladı!

Konya'nın o İlçesi il mi olacak? Başkan açıkladı!

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye'de il sayısının 100'e çıkarılması tartışmalarında Beyşehir ve Seydişehir'in ortak bir il olmasını destekledi. İki ilçenin ekonomik ve turizm potansiyelinin birleşmesinin daha güçlü bir bölgesel yapı oluşturacağına inandıklarını vurguladı.

Konya'nın o İlçesi il mi olacak? Başkan açıkladı!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılması yönündeki tartışmalar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bayındır, Beyşehir ve Seydişehir’in birlikte il olması gerektiğini belirterek bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılacağı yönündeki gündem, Konya’nın Beyşehir ilçesinde de heyecan oluşturdu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, iki ilçenin birlikte il olması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi.

16 Haziran 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaştıkları haritayı hatırlatan Bayındır, Beyşehir ve Seydişehir’in ortak bir il çatısı altında değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de dile getirdiklerini ifade etti.
“İKİ İLÇEYİ BİRBİRİNDEN AYRI DÜŞÜNMÜYORUZ”
Beyşehir ve Seydişehir’in sanayi yatırımları, turizm potansiyeli ve ekonomik güç bakımından birbirini tamamladığını belirten Bayındır, iki ilçenin birlikte il olmasıyla daha güçlü bir bölgesel yapının ortaya çıkacağına inandıklarını kaydetti.
Geçmişte iki ilçenin organize sanayi bölgelerinin stratejik bir güzergâhta konumlandırılması ve Seydibey fabrikasının iki ilçe arasında inşa edilmesi yönündeki vizyonlarını da hatırlatan Bayındır, ortak sanayi ve kalkınma hedeflerinin önemine dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A GÖLLER BÖLGESİ ÇAĞRISI
Türkiye’nin yeni il yapılanmasına ilişkin değerlendirmelerde Göller Bölgesi’nden de bir ilin gündeme gelmesini temenni eden Bayındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmelerinde Beyşehir ve Seydişehir’in birlikte ele alınmasını arzu ettiklerini belirtti.
Bayındır, iki ilçenin sanayi gelirleri, yatırımları, turizm potansiyeli ve ekonomik büyüklükleriyle il olma kriterleri açısından ortak bir il olarak değerlendirilmesinin anlamlı olacağını ifade ederek, Beyşehir ve Seydişehir’in birlikte büyümesi ve il olması hedefini güçlü şekilde savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız