Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0248 %0.05
56,1599 %0.28
6.527,14 %3.54
Konya Postası Gazetesi Asayiş İl müftüsü intihar etti: Arkasında mektup bıraktı!

İl müftüsü intihar etti: Arkasında mektup bıraktı!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4 yıl müftülük yapan ve soruşturma sonucu müftülükten alınarak Balıkesir İl Müftülüğü'nde vaiz olarak atanan Mehmet Deniz, hayat tarzı üzerinden mobbing'e uğramasının ardından dün yaşamına son verdi.

İl müftüsü intihar etti: Arkasında mektup bıraktı!
Okunma Süresi: 1 dk

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4 yıl boyunca müftülük görevini üstlenen Mehmet Deniz, hayat tarzı nedeniyle mobbinge maruz kaldıktan sonra intihar etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma sonucu müftülük görevinden alınıp Balıkesir İl Müftülüğü'nde vaiz olarak görevlendirilmişti.

Mehmet Deniz'in bisiklet ve motosiklet kullanması ile geleneksel cübbe yerine farklı giyim tercih etmesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve müftülükten atılmıştı. Ancak Deniz, bu haksız işlem kararı üzerine mahkemeye başvurdu ve Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını iptal ederek göreve iade kararı verdi. Ancak bu karar uygulanmadı ve Mehmet Deniz Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Olayın ardından intihar eden Mehmet Deniz, geride bir mektup bıraktı. Mektup, savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında inceleniyor. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız