Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0275 %0.05
56,2359 %0.42
6.494,41 %3.02
Konya Postası Gazetesi Konya Vakıflar Genel Müdürü Konya’da: Tarihi eserler tek tek incelendi!

Vakıflar Genel Müdürü Konya’da: Tarihi eserler tek tek incelendi!

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Konya'daki restorasyon projelerini inceledi. Aşevi inşaatı ve çeşitli tarihi camileri ziyaret eden Aksu, vakıf eserlerinin korunması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve programda sunumlar yapıldı.

Vakıflar Genel Müdürü Konya’da: Tarihi eserler tek tek incelendi!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Konya’da devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek tarihi vakıf eserlerinin son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Konya ziyareti kapsamında kentte yürütülen restorasyon ve yapım çalışmalarını inceledi. 

Aksu, ilk olarak yapımı devam eden aşevi inşaatını ziyaret etti. Ardından İnce Minareli Medrese, Sahip Ata Camii ve Hangahı, Sultan Selim Camii, Şerafettin Camii ile Sanayi Mektebi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde gördü.
İncelemelerin ardından Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir program düzenlendi. Programda Konya’daki vakıf eserlerinin mevcut durumu, devam eden restorasyon çalışmaları ve vakıf kültür mirasının korunmasına yönelik yatırımlar hakkında sunum gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile basın mensupları katıldı.
Ziyarette, Konya’nın tarihi ve kültürel mirasının korunması amacıyla yürütülen çalışmalar ele alındı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız