Konya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3489 %0.16
53,8796 %-0.07
6.190,93 % 0,59
Konya Postası Gazetesi Asayiş Depremzedelere yardım toplama bahanesiyle dolandırdı!

Depremzedelere yardım toplama bahanesiyle dolandırdı!

İSTANBUL’da depremzedelere yardım toplayan A.K.'ye (41) telefonla ulaşarak 'Almanya’dan depremzedelere yardım kolisi göndereceğim. Bana 13 bin lira kargo parası gönderin' diyerek dolandırıcılık yapan şüpheli F.A. (30) polis tarafından yakalandı. Şüpheli çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Depremzedelere yardım toplama bahanesiyle dolandırdı!
Okunma Süresi: 1 dk

Bakırköy’de polise başvuran A.K. depremzedeler için yardım topladığını bu sırada kendisini telefonla arayan ve Almanya’da olduğunu söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Mağdur A.K. ifadesinde "Beni aradı büyük bir yardım kolisi göndereceğini ancak kargo ücretinin 13 bin lira tuttuğunu söyledi. Bende istediği 13 bin lirayı ona gönderdim. Ancak daha sonra ortadan kayboldu" dedi.



Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis şüphelinin kimliğini tespit etti. Şüpheli F.A. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin hiçbir zaman Almanya’da olmadığı tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamladıktan sonra adliyeye sevk edilen F.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız