Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0562 %0.06
56,3245 %0.18
6.608,15 %1.11
Konya Postası Gazetesi Yaşam Depremzedelere yardım için kek satıyor

Depremzedelere yardım için kek satıyor

İsviçre'nin Solothurn kantonunda yaşayan Türk kuzenler Zümra Melek Çalışkan ve Nisanur Şahin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere kek satarak destek olmaya çalışıyor

Depremzedelere yardım için kek satıyor
Okunma Süresi: 2 dk

İsviçre'de doğup büyüyen ilkokul 4. sınıf öğrencileri Çalışkan ve Şahin, topladıkları yardımı AFAD aracılığıyla Türkiye'deki "asrın felaketi" olarak da nitelenen depremlerden etkilenen bölgelere ulaştıracak.

Çalışkan ve Şahin, depremzedeler için kek satmaya nasıl başladıkları ve topladıkları yardımlarla ilgili AA muhabirine konuştu.

Türkiye'deki depremleri ilk olarak televizyondan izlediğini belirten 10 yaşındaki Çalışkan, bunun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Çalışkan, "Kendimi depremden etkilenen insanların yerine koydum ve onları biraz daha iyi anlayabildim. Onlara yardım etmek için neler yapabileceğimi düşündüm ve aklıma bu fikir geldi. İlk olarak kullanmadığım kitap ve oyuncaklarımı satmak için topladım. Büyüklerin de benden alabileceği bir şeyler yapmak istedim ve en sonunda annemle kek yaptık." dedi.

Kekleri satın alan İsviçrelilerin, kendilerini çok iyi karşıladığını ve "iyi bir şey yaptıklarını" söylediğini anlatan Çalışkan, bazılarının ise bir şey almadan depremzedelere yardımda bulunduğunu belirtti.

Kek yapıp satmaya devam edeceklerini belirten Çalışkan, bunun yanı sıra depremzedelere destek için oyuncak ve kırtasiye ürünleri de satacaklarını söyledi.

Çalışkan, "İlk gün toplamda 725 İsviçre frangı (yaklaşık 15 bin lira) topladık. Standımızı ilk olarak kurduğumuzda en fazla 300 veya 500 frank toplamayı düşünüyordum. Hiç beklemediğim bir rakam çıktı ve bu beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Şahin de deprem bölgesindeki insanlar için üzüldüklerini ve kuzeniyle depremzedelere destek için kek satmaya başladıklarını anlattı.

"İsviçreliler, bizim depremzedelere yardım için kek sattığımızı gördüklerinde gülümsediler ve bizi tebrik ettiler. Bazıları para verip kek aldı, bazıları da bir şey almadan destek oldu." diyen 11 yaşındaki Şahin, bunu yaparken hem duygulandığını hem de sevindiğini ifade etti.

Şahin, haftaya okullar açılana kadar kek ve oyuncak satarak Türkiye'deki depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız